30 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! 1 Eylül'den itibaren zamlanacak!

Araç sahipleri dikkat! 1 Eylül'den itibaren zamlanacak!

Artan akaryakıt zamlarının ardından araç sahiplerini ilgilendiren bir zam haberi daha geldi. Araç fiyatlarındaki artışla birlikte kasko fiyatları da geçtiğimiz senenin temmuz ayından bu yana yüzde 250 arttı.



Bununla birlikte 1 Eylül'de yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile kasko fiyatları daha da artacak.. Kasko fiyatlarına aylık yüzde 4,75 oranında yeni bir zam gelecek.

Araç fiyatları ve yedek parça servis maliyetlerindeki artış göz önüne alınarak kasko primlerinin, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından trafik sigortası fiyatlarına getirilen yeni düzenlemeyle daha da artması bekleniyor. Yeni düzenlemeye göre; trafik sigortası primlerine 1 Eylül’den itibaren aylık yüzde 4,75 oranında zam yansıtılacak. Bunun yanında araç sahiplerini eylülde yüzde 20 ek zam daha bekliyor.

Kaska fiyatları geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında aradaki uçurum ise dikkat çekiyor. Fiyatlar incelendiğinde geçen sene temmuz ayından bu yana yüzde 250’nin üstünde bir artış olduğu görülüyor. Araç fiyatlarının son 10 yılın en yüksek rakamlarına ulaşması, kasko fiyatlarındaki artışta en büyük etken olduğu söyleniyor. Ayrıca yükselen yedek parça ve servis maliyetleri de kasko fiyatlarının yükselmesine neden olan diğer etkenler olarak dikkat  çekiyor.


Geri Dön