30 / 04 / 2024

Arpa fiyatları yükseldi, tohumunu toprağa eken çiftçi tek bir ürün bile alamadı

Arpa fiyatları yükseldi, tohumunu toprağa eken çiftçi tek bir ürün bile alamadı

Arpa fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çiftçiler de arpa hasatlarını yapmaya başladı. Ancak Kayseri'deki çiftçiler, aldıkları tohumun bozuk çıkması nedeniyle tarlalarından hiçbir şekilde verim alamadılar.



Türkiye genelinde arpa fiyatları hızlı bir şekilde yükseliyor. Durum böyle olunca çiftçiler ektikleri ürünleri biçmek için kolları sıvadı. Ancak Kayseri'nin  Pınarbaşı ilçesinin Karakuyu köyünde  çiftçilik yapan vatandaşların aldığı tohum bozuk çıktı. 

HASAT ZAMANI ELLERİ BOŞ KALDI

Tarımdan Haber'de yer alan habere göre vatandaşlar, yan tarlalarda arpaların boy vermesi üzerine kendi tarlalarına gitti ancak tarlalarında gördükleri manzara nedeniyle adeta hüsrana uğradılar. Tarlalarında hiçbir ürün alamayan çiftçiler, Tarım İl Müdürlüğü'ne başvurdu. Müdürlük de tohumun bozuk olduğuna hükmetti. 
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön