17 / 05 / 2024

Arpa fiyatları yükseldi, tohumunu toprağa eken çiftçi tek bir ürün bile alamadı

Arpa fiyatları yükseldi, tohumunu toprağa eken çiftçi tek bir ürün bile alamadı

Arpa fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çiftçiler de arpa hasatlarını yapmaya başladı. Ancak Kayseri'deki çiftçiler, aldıkları tohumun bozuk çıkması nedeniyle tarlalarından hiçbir şekilde verim alamadılar.



ZİRAİ TEKNİK RAPOR HAZIRLANDI 

Pınarbaşı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünün yaptı saha incelemelerinde de tohumun çimlenmediği ve sapa kalkmadığı tespit edilirken, Zirai Teknik Raporda, şunlar kaydedildi: “Seymen arpa tohumu eken çiftçilerimiz yıllardır tarımsal üretim yapan çiftçiler olduğu ve mibzerle ekimde ekim sıkıntısı olmadığı ekim derinliğinin uygun olduğu ve dekara 30 kg tohum atıldığı ve taban gübresi 20-20-0 kükürtlü gübre attıkları ve üst gübreleme üre attıkları ve yabancı ota karşı ot ilaçlarını attıkları gözlemlenmiştir.

SAPA KALKMASINDA SIKINTI GÖRÜLMEMİŞTİR 

Ayrıca bazı parsellerde çiftçilerimiz tohum ekerken Seymen arpa tohumu yetmediğinden dolayı Tarım 92 arpa tohum ektikleri ve 92 arpa tohumlarının çıkışında ve sapa kalkmasında herhangi bir sıkıntı olmadığı görülmüştür. Gayet verimli çıkışların çimlenme ve kardeşlenme çok yüksek dolayısı ile sapa kalkmanın da yüksek olduğu gözlemlenmiştir”
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön