09 / 05 / 2024

11 - 12 - 2018 Tarihli arşiv haberleri - 113 Haber

Türkiye İş Bankası, İş GYO'dan 500 bin TL değerinde pay aldı!

İş GYO payları ile ilgili olarak 1,03 TL fiyatından 500 bin TL toplam nominal tutarlı alış işlemi Türkiye İş Bankası tarafından gerçekleştirildi. Böylece Türkiye İş Bankası'nın İş GYO sermayesindeki payları yüzde 46,29 sınırına ulaştı...

Gayrimenkul zengini Mıng Vancou kefaletle serbest bırakıldı!

Kanada'da tutuklanan Çinli teknoloji şirketi Huawei'in Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou, 7 milyonu nakit ve 3 milyonu gayrimenkul olmak üzere 10 milyon Kanada doları kefaletle şartlı serbest bırakıldı.

TOKİ Şanlıurfa Viranşehir başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Şanlıurfa Viranşehir projesinde yer alan konutları satışa çıkarıyor.

Ordu Büyükşehir'den Fatsa OSB'ye ücretsiz arsa tahsisi!

Kendi mülkiyetindeki binlerce metrekarelik arsayı Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ne devreden Ordu Büyükşehir Belediyesi istihdam ve ekonomiye katkı sağlamaya devam ediyor.

Reysaş GYO Eskişehir'deki arsasını 3,7 milyon TL'ye kiraya verdi!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir İli Sivrihisar İlçesi Kurşunlu Mahallesi 237 ada 1 parsel üzerindeki 11 bin 254,26 metrekare büyüklüğündeki arsasını aylık yaklaşık KDV dahil 12 bin TL'den 10 yıllığına kiraya verdi...

Çanakkale'de kaç kişi konut kredisi aldı?

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a soru önergesi hazırladı. Önergede, ''Çanakkale'de kaç kişi konut kredisi aldı, kaçının gayrimenkulüne el konuldu'' gibi sorular yer aldı.

Bereket Varlık Kiralama'dan kira sertifikası ihraç tavanı başvurusu!

Bereket Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nfa (KAP) yurt içi kira sertifikası ihraç tavanına ilişkin SPK başvurusu hakkında açıklama yaptı.

Kocaeli Orhangazi Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun temeli atıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi Anadolu Lisesi Spor Salonu’nun temelini attı.

Atakule GYO'dan Atakule AVM açıklaması!

Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 9 Ekim 2018 ve 7 Kasım 2018 tarihli basın duyuruları hakkında açıklama yaptı.

Silyon İnşaat'a iki İSO ödülü birden!

Silyon İnşaat, İSO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi ve İSO 10002:2014 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Belgeleri'ni almaya hak kazandı. Belgeler, düzenlenen törenle takdim edildi.

Reysaş GYO Eskişehir'den 350 bin TL'ye gayrimenkul aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Eskişehir Sivrihisar Kurşunlu Mahallesi'nde yer alan ve üzerinde taşıt muayene istasyonu bulunan gayrimenkulü 350 bin TL bedel ile satın aldı...

İzmit'teki ruhsatsız pansiyon mühürlendi!

zmit Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü ruhsatsız olarak faaliyet gösteren bir pansiyonu mühürledi.

Isparta'da her gün 20 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Akdeniz Elektrik tarafından Gayrimenkulün Enerjisi Raporu açıklandı. Verilere göre, Isparta'da her gün 20 gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı.

Milyarlık projeler Avrupa'da görücüye çıktı!

Sabah'ın emlak buluşmalarının 2'nci ayağı Almanya’nın Stuttgart şehriyle Hollanda’nın başkenti Rotterdam’da gerçekleşti...

Çin'in en zengini inşaatçı Hui Ka Yan oldu!

Forbes Real-Time Milyarderler Listesi'ne göre, Çinli gayrimenkul şirketi sahibi Hui Ka Yan, 36.7 milyar dolarlık servetiyle Çin'in en zengini oldu.

Kahramanmaraş'ta 10.3 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat Karamanlı ve Pınarbaşı Mahallelerinde yer alan 2 arsayı ihale ile satıyor. İhale 25 Aralık'ta gerçekleşecek...

Yıldırım yatırımları için imar planları Meclis'ten geçti!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede inşa edilmesi planlanan spor lisesi için imar planlarının Meclis'ten geçtiğini söyledi

Antalya Balbey Yenileme Projesi’nde sözleşmeler imzalanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Balbey Yenileme Projesi’nin tarihi dokunun koruması için yapıldığını ve hak sahipleri ile yapılan sözleşmelerin yüzde 87 oranına ulaştığını belirtti.

Şehitkamil Karacaahmet Sosyal Tesisi açıldı!

Şehitkamil Belediyesi tarafından Karacaahmet Mahallesi’ne yapılan Şehitkamil 149 ve 150 Nolu Sosyal Tesisi tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Antalya Adrasan’a imar planı müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Adrasan'a imar planı müjdesi verdi.

Antalya Adrasan'a imar müjdesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, turistik Adrasan Mahallesi'ne ilişkin yeni imar planını onay için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdiklerini açıkladı.

İmar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi bedeli 31 Aralık tarihine kadar ödenebiliyor. Peki, imar barışında taksitlendirme yapılıyor mu?

Konya'da inşaat iskelesinden düşen işçi hayatını kaybetti!

Konya'da bir apartmanın inşaatında çalışan işçi iddialara göre dengesini kaybedip iskeleden düşerek hayatını kaybetti.

TOKİ Çorum Kargı kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çorum Kargı projesinde yer alan 111 adet konutun kura çekilişi yapıldı.

Yelli Camisi 500 yıl sonra ibadete açılıyor!

Bir dönem Menteşeoğulları Beyliği'ne de başkentlik yapan Beçin Antik Kenti'nde bulunan ve bölgede son dönemlerde yaşanan depremlerin de etkisiyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi Yelli Camisi 500 sene sonra ibadete açılıyor

Türkiye'de mülkiyet reformları başladı!

Batılı ülkelerin zamanında yapmış olduğu mülkiyet reformları Türkiye'de de başladı. İmar barışı uygulaması kapsamında ülkede ki ruhsatsız durum ortadan kalkıyor. 

Arsa satın alırken dikkat edilmesi gereken 18 madde!

Yatırım için veya emekliliğimde üzerine bir ev inşa ederim niyetiyle arsa alacaksanız dikkat edilmesi gereken noktalar bulunuyor. İşte yatırımcılara 18 ipucu...

Konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in altında!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, TSPB'nin 20. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Albayrak, ''Ülkemizde konut kredilerinin batık oranı yüzde 1'in çok altında'' diye konuştu.

Ankara'da yüzler imar barışıyla güldü!

Ankara Yenimahalle Belediyesi tarafından imar barışı kapsamında iskansız binalar tek tek yıkılıyor. Bölgede 25 bin 196 konut ve 6 bin 645 işyeri olmak üzere toplamda 38 bin 486 hane imar affından faydalandı.

Emlak Bankası yıl sonuna yetişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Türkiye Emlak Bankası yeniden yapılandırma sürecine başladı. Ülke genelinde Emlak Bankası ile ilgili süreç yıl sonuna ya da ilk komisyonda çıkacak" dedi...