23 / 07 / 2024

Asgari ücret için bir açıklama daha! Canlı yayında rakam değil, yüzde verdi!

Asgari ücret için bir açıklama daha! Canlı yayında rakam değil, yüzde verdi!

2023 yılı için belirlenecek olan asgari ücretin açıklanmasına 2 ay kaldı. Türkiye'deki milyonlarca çalışan gibi siyasilerin de gündeminde 'Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusu yer almaya devam ediyor.




Fatih Erbakan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

"ENAG enflasyonu senelik yüzde 186 olarak açıkladı. O zaman hükümetin yapması gereken zam yüzde 200 olmalı. Asgari ücret 5 bin 500 TL'de kalmış. Biz göreve geldiğimizde bunu yapacağımızı belirtiyoruz. Enflasyonun tek haneye geleceğini söylüyorlar. Bizim aylık enflasyonumuz çift hanelere ulaşmış vaziyette. Bizi Amerika ve Almanya'yla kıyaslamak doğru değil. Bizim aylık enflasyonumuz onların senelik enflasyonunu geçti. 

CHP'NİN ASGARİ ÜCRET TEKLİFİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve  Ankara  Milletvekili Bülent Kuşoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında asgari ücret zammıyla ilgili görüşlerini aktarmıştı. Kuşoğlu açıklamasında, "Asgari ücretin 10 bin liranın altında olmaması gerekli. Bütçe de bunu anlatıyor." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN'IN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI HEYECAN YARATMIŞTI!

Asgari ücretin ne kadar olacağı konusunda gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye çevrilmiş halde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili son olarak, "Şu anda asgari ücretle ilgili çalışmaları başta Vedat hocamız olmak üzere arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık yapıldığını biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin" diye konuşmuştu.

Bakanlık 3.400 TL ödüyor! Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor!

Tasarruf etmek için ideal kombi ayarı kaç derece olmalı?

Esnaf kredisinde son durum! Halkbank kredisi şartları..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön