17 / 05 / 2024

Asgari ücret için rakam verdi: 8.500 TL...

Asgari ücret için rakam verdi: 8.500 TL...

Asgari ücret 2023 zammıyla ilgili tahminler yapılmaya devam ediyor. Yıl sonu yaklaştıkça ‘Asgari ücret zammı ne kadar olacak?’ sorusu en önemli gündem maddelerinden biri haline geliyor.



GÜÇLÜ BİR ASGARİ ÜCRET ARTIŞI!

Hem Sayın Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları hem de Sayın Çalışma Bakanı'nın açıklamaları güçlü bir asgari ücret artışı olacağı yönünde.

Sene sonu enflasyon tahminlerine de baktığımız zaman orta vadeli programda yüzde 65, yapılan anketlerde de yüzde 70-75 civarında bir yıl sonu enflasyon beklentisi oluşmuş durumda.

Şimdi biz hiç refah payı verilmeden bu tahminlere göre hesap yapacak olursak; 6 aylığa göre tahmini ücret 6.600 – 7.150 Türk Lirası arasında olur.

Yıllığa göre tahmini ücret hesabı yaparsak da 9.075 lira ile 9.350 lira arasında bir rakama ulaşırız. Yani yüzde 65, Yüzde 70 fiyat artışı olmuş olur.

Bir de refah payı verilirse ki son dönemde hep öyle olmuş. O zaman bu rakamlar daha da artmış olur."

İŞTE ASGARİ ÜCRET TAHMİNİ!

Son olarak Faruk Erdem, 'Benim fikrimi sorarsanız ben 8.500 Türk Lirasu civarında en az bir asgari ücret bekliyorum' diye konuştu.

Eski ehliyetlerini yenilemeyenler yandı! Yüklü cezası var!

Flaş! İstanbul 80 ili solladı! 15 bin TL'yi aştı

Milyarderler özel jetlerini satışa çıkardı! Peki neden? Sebebine çok şaşıracaksınız!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön