15 / 05 / 2024

Asgari ücret ve memur maaşlarına zam sonrası gözler özel sektöre çevrildi, işte olası tahminler

Asgari ücret ve memur maaşlarına zam sonrası gözler özel sektöre çevrildi, işte olası tahminler

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekliye bu yıl yapılacak zam oranını yüzde 30'a yükseltti. 2023 yılı için asgari ücret artışı ise yüzde 55 oranında yapıldı. Peki tüm bu veriler ışığında özel sektöre yüzde kaç zam olacak? İşte merak edilen o tahmin...



İŞTE ÖZEL SEKTÖRÜN BEKLEDİĞİ ZAM ORANI

Yani özel sektör çalışanları da maaşlarına en az yüzde 25-30'luk zam farkı bekliyor. Ancak bu tamamıyla çalışan ve işveren arasında bir tutardır.

‘ÜCRETLİNİN 17 BİN TL KARI VAR’

Tüm ücretlilerde asgari ücret kadar kısım vergi dışı bırakıldı. Burada vergi dışı bırakılan tutar kadar her bir ücretlinin yıllık 17 bin TL karı var.

Aynı şekilde özel sektörde çalışanlar için de gelir vergisi tarifeleri güncellendi. Bununla beraber hem daha az vergi ödüyorlar hem de vergi dilimindeki adaletsizlik bir nebze ortadan kalktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön