06 / 05 / 2024

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

Temmuz ayında asgari ücrete yıllık ikinci zammın yapılması beklenirken, sendikaların asgari ücret talepleri ortaya çıktı.



TİSK: “MASADA OLACAĞIZ”

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'ndan ise (TİSK) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, "İşverenler olarak her zaman tüm sorumluluklarımızı tam ve eksiksiz olarak yerine getirmenin bilinci içinde davrandık. Elimizi taşın altına koymaktan hiçbir zaman kaçınmadık" ifadelerini kullanırken, "Bugüne kadar olduğu gibi bu süreçte de devletimizin yanında olduğumuzun altını bir kez daha çizeriz. Bu vesile ile asgari ücretin değerlendirilmesine dair yapılacak olası bir toplantıda işveren tarafını temsilen mutlaka masada olacağımızı ve toplam fayda odaklı çalışmalarımız ile olası bir değerlendirmeye olumlu yaklaşacağımızı ifade etmek isteriz" şeklinde konuştu.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 4253 TL

2021'de brüt 3577 TL, net 2825 TL şeklinde olan asgari ücret yüzde 50'lik artışla 2022 yılında brüt 5004 TL, net 4253 TL olarak belirlenmişti.

ERDOĞAN: ÇALIŞMAYI HAFTA SONUNA VARMADAN BİTİRECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ise dün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan işveren tarafıyla görüşülerek asgari ücretin yeniden değerlendirilmesini istedim" bilgisini paylaşarak, "Çalışma Bakanım, Asgari Ücret Tespit Komisyonuyla bir araya gelecekler ve bu çalışmayı da bu hafta sonuna varmadan inşallah bitirecekler" şeklinde konuşmuştu.

Asgari ücret zammı nasıl belirlenecek? İşçi sendikaları ne kadar zam istiyor? İşte detaylar

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Haziran 2022 tarihinde saat 00:56’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,61 Türk Lirası, euro 17,48 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Piyasa Kahini İslam Memiş ciddi bir yükseliş olabilir dedi! Gram altın ve dolar için yeni tarih verdi

Asgari ücretlilerin gözü kulağı bu haberde! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı günü ve saati belli oldu

Bakan açıkladı, 7 bin 200 lira dağıtılacak! Başvurular bugün e-Devlet'ten başladı

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön