16 / 05 / 2024

Asgari ücrete ara zam müjdesi! İşte oranı belirleyecek tek detay

Asgari ücrete ara zam müjdesi! İşte oranı belirleyecek tek detay

EYT'lilere ilk maaş, bayram ikramiyesi ve asgari ücrete ara zam ile ilgili flaş gelişme. Çalışan milyonların merak ettiği soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında paylaştı. İşte tüm detaylar...



TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ 
Taşeron işçi konusunda çalışmayı yaptık ama zamanımız yetmedi. Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİ MAAŞLARI 
Şehit yakını, gazi, dul ve yetimlerin maaşlarını asgari ücret düzeyine getirdik. Zaten yıllardır neden yapılmadığına şaşırdım. Onu düzenledik. BAĞ-KUR'lular kendi işletmelerine sahip olan insanlar. O konuda bir reforma ihtiyaç var.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATACAK? 
Bayramdan önce ödeyeceğiz. Takvimi belli.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ'DA YAPILACAK ARA ZAM 
Asgari ücreti düzenlerken çeşitli şartlara bakıyoruz. Birincisi enflasyon. Alım gücünün azalması. Enflasyondaki iniş devam eder ama hayat pahalılığı sürerse bakarız ve asgari ücretliyi koruyacak düzenlemeyi Temmuz'da yaparız.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön