16 / 05 / 2024

Asgari ücrete üçüncü zam müjdesi! İşte asgari ücret için yeni zam açıklaması!

Asgari ücrete üçüncü zam müjdesi! İşte asgari ücret için yeni zam açıklaması!

Asgari ücrete yeni bir zammın yapılıp yapılmayacağı sorusu vatandaşların sürekli sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte asgari ücrete üçüncü zam müjdesi!



ASGARİ ÜCRETE ÜÇÜNCÜ ZAM YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en son 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5 bin 500 lira olduğunu duyurmuştu.  Asgari ücrete yeni zam yapılacağı iddia edildi. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak 1 Temmuz tarihinden geçerli olmak üzere yeni asgari ücretin 5500 lira olduğunu vatandaşlara açıkladı.

Asgari ücrete yapılan ara zamdan sonra yeni düzenleme gerçekleştirildi. Bu düzenleme doğrultusunda 30 Haziran tarihli Resmi Gazete’de tüm detaylar kamuoyu ile paylaşılmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞÜLDÜ!

Kayseri’de Femaş Metal Sanayii işçileri ile buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılbaşında asgari ücrete yeni zammın kapısını bir kez daha araladı. Bununla beraber Kanun gereğince asgari ücrete bir yıl ara ile en az bir defa zam yapılması göz önüne alındığında Temmuz ayında gelen yeni zam ile birlikte Aralık ayında yapılacak zam ile ilgili zorunlulukta böylelikle ortadan kaldırılmış oldu.

BAKAN BİLGİN’İN AÇIKLADI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin bir açıklama yapmıştı. Bakan Bilgin açıklamalarında şunları söyledi; “Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız”

ASGARİ ÜCRETE ÜÇÜNCÜ ZAM

Asgari ücrete dair bir iddiaya göre 2023 yılından önce asgari ücrete bir zam daha gelebileceği belirtildi. Ayrıca bu zam için enflasyonun artmaya devam etmesi gerekçe olabileceği iddia edildi. Kulislerden gelen son iddialara göre ise Kasım ayında asgari ücrete zam yapılabileceği iddia edildi ve bu noktada asgari ücretin 6.700 TL olabileceği paylaşıldı.

Scooter kullanıcıları ve ticari araç sahiplerini ilgilendiren yeni düzenleme! Bunları yapmak zorunlu!

İlkokul mezunları da bekçi oluyor! Çarşı ve bekçi alımı yeniden başladı! İşte bekçi alım şartları!

Konut ve kira fiyatlarını düşürecek adım atıldı! Müjdeyi Bakan Kurum verdi! İşte detaylar!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön