04 / 05 / 2024

Asgari ücrete yapılan ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak? Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

Asgari ücrete yapılan ara zam maaşlara ne zaman yansıyacak? Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek?

Milyonlarca yurttaş ¨Zamlı asgari ücret ne zaman yatırılacak? Yeni asgari ücret zammı maaşlara ne zaman yansıyacak?¨ sorularının cevabını arıyor. Peki, yeni asgari ücret ne zaman yatacak? İşte detaylar…



ASGARİ ÜCRETE YAPILAN ZAM MAAŞA NE ZAMAN YANSIYACAK?

Asgari ücret yönetmeliğinde, Resmi Gazete'de yayımlanan kararla değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklik şu şekilde oldu:

"Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen ücretler Resmi Gazete'de yayımlanır. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun kararında başka bir yürürlük tarihi belirtilmediği sürece yayımlandığı tarihten itibaren yürürlüğe girer."

Yani bu düzenlemeye göre 1 Temmuz tarihinden itibaren maaş her gün yeni asgari ücretle hesaplanıyor. Böylelikle bir sonraki ayda, yani ağustos ayında, emekçilere zamlı asgari ücret ödenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön