09 / 05 / 2024

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Türk-İş'ten flaş açıklama!

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Türk-İş'ten flaş açıklama!

Son günlerde asgari ücrete ikinci bir zammın yapılması konusu gündeme geldi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da asgari ücrete zam hakkında değerlendirmelerde bulundu. Peki, Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...



İnsanları beklenti içine sokmamak gerektiğini de ifade eden Atalay, “Haziran ayı olur mu olmaz mı? Yasada böyle bir yönetmelik yok. Ülkeyi yönetenler yapabilirler mi? Yaparlar. Biz de zevkle, keyifle o masaya Haziran ayında çağırırlarsa otururuz. Çağırmazlarsa bu kayıplarımızı Aralık ayındaki, Ocak ayından beri ne kayıp varsa masaya koyarız. Onu almadan da o meselenin altına imza atmayız. Onun için milleti beklenti içine sokmamak lazım. Kamuoyunda ekonomik sıkıntı var mı? Var. Problem var mı? Var. Bunları kökten çözmek lazım. Ama insanları beklenti içine sokamazsınız. İnsanlar bunu sorar. Kamuoyu bunu sorar. Onun için asgari ücretle ilgili yetkililer kim? Çalışma Bakanlığı ve tarafları bizleriz. Bununla ilgili döndüğümüz zaman Bakan Beyle tekrar konuşacağız. Bugüne kadar hep Aralık ayında toplantı oluyor. Sistem o. Toplumu 4 ay beklenti içine sokmamak lazım. Bir şey söylediğin zaman yerine getirmek lazım” ifadesini kullandı.

İşsizlik maaşı ne kadar 2022? İşsizlik maaşı şartları neler? Nasıl hesaplanır?

Bekçi alım başvuru tarihi belli oldu mu? Bekçi olma şartları nedir?

Mart ayı tüketici güven endeksi açıklandı! Tüketici güveni yüzde 1,9 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön