05 / 05 / 2024

Asgari ücrete zamla ilgili sürpriz açıklama: Hükümet 'sabır' derken 10 bin lira altında olmamalı çıkışı geldi

Asgari ücrete zamla ilgili sürpriz açıklama: Hükümet 'sabır' derken 10 bin lira altında olmamalı çıkışı geldi

Asgari ücrete Temmuz'da ek zam tartışmaları ve zammın olup olmayacağı merak edilirken gündem hayli hareketlendi. Enflasyon rakamının yıllık yüzde 73,50 olduğu açıklanmışken 'Asgari ücret 10 bin lira olsun' çıkışı geldi. İşe detaylar...



AK PARTİ'DEN ASGARİ ÜCRETLİLERE "SABIR" MESAJI

Asgari ücrete yapılması planlanan zamlarla ilgili hükümetten son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Enflasyon karşısında maaşları eriyen milyonlarca işçiye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Sabır" tavsiyesinde bulundu.

Özhaseki, emekliler ve asgari ücretlilerin merak ettiği düzenlemeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Enflasyon karşısında sabit gelirliyi, dar gelirliyi ezdirmemek, hakkını savunabilmek, gelirlerini daha artırıcı bir takım tedbirler almak hükümetin işi. Bu konuda da sırayla yavaş yavaş hepsi geliyor. Dün iki müjde vardı, önümüzdeki günlerde yine gelir. Sabır" dedi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön