18 / 05 / 2024

Asgari ücretin yeni rakamı ifşa oldu! Ara zamla asgari ücret 500 dolar seviyesine mi çıkarılacak?

Asgari ücretin yeni rakamı ifşa oldu! Ara zamla asgari ücret 500 dolar seviyesine mi çıkarılacak?

Asgari ücrete yapılacak zam oranı merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 asgari ara ücret zammı ne kadar olacak? Ara zamla asgari ücret 500 dolar seviyesine mi çıkarılacak? İşte detaylar... 



ASGARİ ÜCRETE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Bakan Bilgin Temmuz ayında asgari ücretin 500 dolar seviyesine çekileceği yorumunda bulunuyor.

Bugünkü kur ile 500 dolar 9.774 lirasına denk geliyor. Bu da yüzde 15'lik bir zam anlamına geliyor. Asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak yüzde 20'lik bir zam durumunda net asgari ücret 10.207 TL'ye, yüzde 30'luk bir zam yapılması durumunda ise 11.057 TL seviyesine çıkıyor. 

Asgari ücrete yüzde 20'lik zam yapılması durumunda dolar bazında 522 dolar seviyesine, yüzde 30 zam yapılması durumunda ise 565 dolar seviyesine ulaşmış olacak.

Asgari ücretin yeni rakamı ifşa oldu! Ara zamla asgari ücret 500 dolar seviyesine mi çıkarılacak?

ASGARİ ÜCRET 500 DOLAR SEVİYESİNDE!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretiçin "Asgari ücret 500 doların altında olmamalı" açıklamasında bulundu. 

Türkiye'nin sosyal bir devlet olduğuna dikkat çeken Bilgin, "Bizim memurlarımız bilsin ki, Türkiye Cumhuriyeti sosyal bir devlettir. Ocak ayında memnun oldukları gibi temmuz ayında da memnun olacaklar. Temmuzda asgari ücreti de ele alacağız. Yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim" diye kaydetti.

ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuya ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, asgari ücret artışından memur ve emekli zammına yıl başında gerçekleştirdikleri çalışmaların devamını getireceklerini belirtti.

Temmuz ayı enflasyon farkı ve refah payına dayanan hazırlıklarının olduğunu söyleyen Erdoğan, Memurlarımız müsterih olsunlar. Onların aklarını teslim etmek boynumuzun borcudur. Kimseyi enflasyona ezdirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Devlet Su İşleri'ndan hem sınavsız ve hem de mülakatsız personel alımı müjdesi! Son başvuru tarihini aman kaçırmayın!

5 kg ayçiçek yağı 134 TL, 5 litre yumuşatıcı 65 TL! Sepet dolduracak çılgın indirim! A101 aktüel ürünler kataloğu


Geri Dön