06 / 05 / 2024

Asgari ücretliye ikramiye! Beklenen ikramiye müjdesi sonunda geldi!

Asgari ücretliye ikramiye! Beklenen ikramiye müjdesi sonunda geldi!

Ekonomik zorluklar nedeni ile pek çok vatandaşın yaşadığı maddi sıkıntılar yaşıyor. Bu konuda Türkiye Büyük Millet Meclisine çok önemli bir teklif verildiği paylaşıldı. İşte detaylar…



Vatandaşlar, yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı ek ödeme haberlerini araştırmaya başladı. Bu noktada Türkiye Büyük Millet Meclisine çok önemli bir teklif verildiği duyuruldu. TBMM’ye verilen kanun teklifi bağlamında asgari ücretli çalışanlara aynı emekliler gibi bayramlarda ikramiye verilmesi istendi. Bu ikramiye konusunda herkesi sevindiren bir haber duyuldu ve ikramiye ödemesi için TBMM’ye kanun teklifi verildiği açıklandı. Teklif doğrultusunda ikramiyenin asgari ücretin yarısı olacağı bildirildi.

KANUN TEKLİFİ KABUL EDİLİRSE ÖDEME YAPILACAK!

Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen kanun teklifi bağlamında çalışanlara bayram ikramiyesi verilmesi istendi. Buradan da anlaşılacağı üzere Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında asgari ücretli çalışanlara da asgari ücretin yarısı kadar ikramiye verilmesi talep ediliyor. Bu teklif kabul edilirse önümüzdeki bayramlarda asgari ücretli çalışanlara ödeme yapılacak. Yalnız şunun belirtilmesinde fayda var ki asgari ücretlilere ikramiye teklif henüz resmi bir şekilde karara bağlanmış değildir.

KANUN TEKLİFİNİN GEREKÇESİ NEDİR? ASGARİ ÜCRETLİYE İKRAMİYE VERİLECEK Mİ?

Asgari ücretli çalışanlara ikramiye verilmesi konusu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine verilen teklif için gerekçeler de paylaşıldı. Buna göre gerekçelerde “5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununun 18. ek maddesinin 1. Fıkrasında belirtilenlere göre: ‘Kurumca bu kanun ve ilgili mevzuat gereğince gelir ve aylık ödemesi yapılan kişilere, ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık alma şartı ile Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1100’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi ödenir’ denilmektedir. Bu teklif ile, çalışanlara Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret net tutarının yarısı kadar bayram ikramiyesi verilmesi amaçlanmaktadır.” İfadeleri kullanılmıştır.

Dizel araçlar kullanmak akıl kârı değil! Artık farklı bir çağ geliyor! İşte detaylar!

PlayStation tutkunları merakla bunu bekliyordu! Sony’den PlayStation 5 duyurusu geldi!

Türkiye cep telefonu imalatındaki başarısını ortaya koydu! İşte detaylar!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön