07 / 05 / 2024

Ataşehir ve Ümraniye'de yatırım yapan 5 yıl sonra kazanacak!

Ataşehir ve Ümraniye'de yatırım yapan 5 yıl sonra kazanacak!

GAYRİMENKUL piyasasında İstanbul Anadolu yakasının en revaçta olan iki ilçesi Ataşehir ve Ümraniye. İstanbul'un düzenli kentleşmelerinden biri olan Ataşehir, Anadolu yakasının Maslak'ı olarak yerli yatırımcılar kadar yabancıların da yakın takibinde.



İstanbul Finans Merkezi projesiyle öne çıkan Ataşehir'de ofis projeleri hız kazanırken, konut projelerinde kısa vadeli prim değeri yüzde 40'lara ulaştı. Bölgede konutların metrekare fiyatları minimum 6 bin lira, maksimum 11 bin lira düzeyinde. 2017'den sonra 30 bin kişinin çalışacağı İstanbul Finans Merkezi'nin ortaya çıkaracağı konut ihtiyacı ve sağlayacağı primin beklenenden fazla olacağı konuşuluyor. 



5 YIL SONRA KAZANACAKLAR 

Bölgedeki markalı konut projelerinin değerlerine yansıyan bu beklenti Finans Merkezinin inşaatının yükselmesiyle daha da hareketlendirecek. Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgesi olarak bilinen Ataşehir'de inşaat sektörünün en büyük oyuncuları da projeleriyle satış süreçlerini devam ettiriyor. Bugüne kadar Ağaoğlu'ndan Teknik Yapı'ya, Emay inşaat'tan Varyap'a kadar birçok firma projeleriyle görücüye çıktı. Bu projelerin bir kısmı teslim edilirken bir kısmında satışlar devam ediyor. Bölgeye planlı yatırım yapanların 5 yıl sonra oldukça kazançlı çıkacağını söyleyebiliriz. 



AĞAOGLU:Ataşehir'in en prestijli projelerine imza atan Ağaoğlu'nun, Uluslararası Finans Merkezi'ne komşu yükselen projesi Andromeda Gold'daki son daireler hemen teslim ediliyor. Temeli atılan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) bölgedeki tüm projelere etki yapması bekleniyor. Bunu dikkate alan Ağaoğlu Şirketler Grubu, İFM'ye yürüyüş mesafesindeki Ağaoğlu My Newwork ofis projesini de hayata geçirdi. 



EMAY İNŞAAT: Brandium Ataşehir'de yaşam başladı. Projede 1.150 konut bulunuyor. 



K YAPI VE SOLİD İNŞAAT: Doğu Ataşehir'de hayata geçirilen Trendist Ataşehir, 16 bloktan oluşuyor. Projede 820 adet konut bulunuyor. Trendist Ataşehir'de Ataşehirlilerin yararlanabileceği 43 adet farklı büyüklükte cadde mağaza da yer alıyor. 



VARYAP İNŞAAT: Bati Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian'de yaşam Ocak 2012'de başladı. 



VARYAP-GAP - EMLAK KONUT GYO: Türkiye'nin en büyük karma projelerinden biri olan Metropol istanbul, Uluslararası Finans Merkezi sınırları içinde yer alıyor. Proje, 400 metrelik uzunluğuyla alışveriş caddesini de içinde barındırıyor. 



TAHİNCİOGLU: Emlak Konut GYO A.Ş.'nin Tahincioğlu Gayrimenkul'le ilk projesi olan Nida Kule Ataşehir, bölgedeki ofis projelerine yeni bir soluk getirdi.



ÖZAK GYO: Finans merkezine komşu konumda inşa ettiği Bulvar 216'da farklı bir konsept denemesi yaparak başarılı sonuç aldı. 



Yeni Akit


Geri Dön