19 / 05 / 2024

Ataşehir ve Ümraniye

Ataşehir ve Ümraniye

GAYRİMENKUL piyasasında İstanbul Anadolu yakasının en revaçta olan iki ilçesi Ataşehir ve Ümraniye. İstanbul'un düzenli kentleşmelerinden biri olan Ataşehir, Anadolu yakasının Maslak'ı olarak yerli yatırımcılar kadar yabancıların da yakın takibinde.

Gebze ve Ataşehir'de 1 adet arazi ile 3 adet konut kiraya veriliyor!

Gebze Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi tarafından 4 adet gayrimenkul kiraya veriliyor. Peki kiralama ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

K Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

K Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Ve Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 6 milyon 520 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kibar, Ahmet Kibar, Asım Kibar, Aysun Kibar ve Haluk Kayabaşı ortaklığında kuruldu.

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Anadolu Ataşehir Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 96 milyon 960 bin 870,46 TL sermaye bedeli ile Hatice Zeynep Bodur Okyay, Osman Okyay, Yusuf Kınay ve Kadri Tarık Özçelik ortaklığında kuruldu.

Ataşehir, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin imar planları için yeni adım!

Ataşehir Belediye Meclisi, Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin Nazım İmar ve Uygulama İmar Planlarına ilişkin süreç için olağanüstü gündemle toplandı.

Ataşehir Modern'de 36 ay taksit ve 0 faizle ev sahibi olabilirsiniz! 

TMSF güvencesiyle İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir'de hayata geçirilen Ataşehir Modern'de 36 ay taksit ve 0 faizle ev sahibi olabilirsiniz. Peki Ataşehir Modern'de konut fiyatları ne kadar? 

Nidapark Ataşehir'de yüzde 40 peşinat ve 0.99 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark Ataşehir yüzde 40 peşinat ve 0.99 faizle  ön satışa sunuldu. Peki Nidapark Ataşehir projesindeki konutların fiyatları ne kadar? İşte Nidapark Ataşehir fiyat listesi...

Deprem sonrası İstanbul'da kiralar uçtu! Bu ilçelere giden boş dönüyor

Deprem felaketinin ardından İstanbul'da kira fiyatları arttı. Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubat ayında kira değeri en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en az artış görülen ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler olarak karşımıza çıkıyor.

Kiralar en çok hangi ilçede arttı? Öğrenince şok olacaksınız!

Endeksa'nın yaptığı çalışmaya göre; şubatta kira fiyatı en fazla artan ilçeler Şile, Beşiktaş, Ataşehir ve Ümraniye olurken en azın yaşandığı ilçeler Avcılar, Beyoğlu ve Bahçelievler oldu. İstanbul genelinde ortalama metrekare kira 124 lira olurken, ortalama kira 12 bin 394 liraya yükseldi.

Ataşehir Örnek Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Örnek Mahallesi, 2292 ada, 10 parsel, 2272 ada, 1 parselin bir kısmı ve bir kısım tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan İBB’ye Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu için 75 milyon Euro’luk ek kredi!

İBB ve EBRD arasında, Ümraniye – Ataşehir - Göztepe metro hattı projesinde kullanılmak üzere, toplam 75 milyon Euro’luk ek kredi anlaşmasına imza atıldı. İşte ayrıntılar...

Bakan Nebati Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı için imzaların atıldığını açıkladı!

Bakan Nebati, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı'nın finansman ihtiyacı için imzaların atıldığını deklare etti.

Ataşehir Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Ataşehir ilçesi, 1/5000 ölçekli Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallesi, Nazım İmar Planı'na ilişkin 18.01.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

Ataşehir Kayışdağı ve İnönü mahalleleri 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Ataşehir ilçesi, Kayışdağı ve İnönü Mahallelerine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli 18.01.2022 tasdik tarihli Revizyon Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ataşehir ve Ümraniye Haberi

Ataşehir ve Ümraniye

İstanbul Finans Merkezi projesiyle öne çıkan Ataşehir'de ofis projeleri hız kazanırken, konut projelerinde kısa vadeli prim değeri yüzde 40'lara ulaştı. Bölgede konutların metrekare fiyatları minimum 6 bin lira, maksimum 11 bin lira düzeyinde. 2017'den sonra 30 bin kişinin çalışacağı İstanbul Finans Merkezi'nin ortaya çıkaracağı konut ihtiyacı ve sağlayacağı primin beklenenden fazla olacağı konuşuluyor. 



5 YIL SONRA KAZANACAKLAR 

Bölgedeki markalı konut projelerinin değerlerine yansıyan bu beklenti Finans Merkezinin inşaatının yükselmesiyle daha da hareketlendirecek. Anadolu yakasının en hızlı gelişen bölgesi olarak bilinen Ataşehir'de inşaat sektörünün en büyük oyuncuları da projeleriyle satış süreçlerini devam ettiriyor. Bugüne kadar Ağaoğlu'ndan Teknik Yapı'ya, Emay inşaat'tan Varyap'a kadar birçok firma projeleriyle görücüye çıktı. Bu projelerin bir kısmı teslim edilirken bir kısmında satışlar devam ediyor. Bölgeye planlı yatırım yapanların...