18 / 07 / 2024

ATM'den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

ATM'den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

Her gün milyonlarca insan, bankaların ATM cihazlarından para çekmek veya para yatırmak için işlem yapmaktadır. Ancak, bazı durumlarda ATM, çeşitli nedenlerle kartı yutabilmektedir. Kartın ATM'de kalması durumunda, yapılabilecek bazı şeyler vardır.




ATM den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

Banka kartını ATM’lerde güvenle kullanmak için ne yapmalı?

ATM’lerden para çekerken güvenliğinizi tehlikeye atmamak için takip etmeniz gereken bazı önlemler vardır. Bu önlemlere dikkat edildiği takdirde yatırım ve çekim işlemleri ATM’ler üzerinden güvenle ve rahatlıkla gerçekleştirilebilir. ATM kullanırken şu adımlara dikkat edebilirsiniz;

ATM'lerden para çekerken dikkatli olmak, kişisel bilgilerinizi ve paranızı korumak açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, ATM şifrenizi seçerken güvenli ve tahmin edilmesi zor bir seçenek tercih etmeniz gerekmektedir. Doğum tarihi gibi kolay tahmin edilebilir şifreler kullanmaktan kaçınmalısınız.

Ayrıca herhangi bir anormal durum fark ettiğinizde, örneğin ATM'nin kart giriş bölümünde veya klavyesinde bir bozukluk varsa, kartınızı ATM'ye sokmayın ve para çekme veya yatırma işlemlerini gerçekleştirmeyin. Bunun yerine, başka bir bankamatik buluncaya kadar kartınızı kullanmayın. Böylelikle ATM’in kartınızı yutmasının önüne geçebilirsiniz.

ATM'nin kartınızı yutması durumunda da endişelenmeyin. Bu durumda, bankanızla veya müşteri hizmetleriyle iletişime geçin ve durumu bildirin. Böylelikle kartınızı iptal ederek hesabınızdaki paranın güvenliğini sağlayabilirsiniz.

ATM’den maaş çekenler aman dikkat! Bunu bilmeyenlerin parası yok olacak!

ING Bank'tan faizsiz kredi fırsatı! 5000 TL krediyi ATM'den çekilebilir

Yeni yıl emeklilerin yılı olacak! Emekliye 25 bin TL müjdesi! Hemen ATM’ye koşun!


Geri Dön