16 / 05 / 2024

ATM'den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

ATM'den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

Her gün milyonlarca insan, bankaların ATM cihazlarından para çekmek veya para yatırmak için işlem yapmaktadır. Ancak, bazı durumlarda ATM, çeşitli nedenlerle kartı yutabilmektedir. Kartın ATM'de kalması durumunda, yapılabilecek bazı şeyler vardır.



Öncelikle, ATM'den para çekerken, kart şifrenizi başkalarına göstermemeye dikkat edin. Dolandırıcılar, kart şifrelerini öğrenmek için çeşitli yöntemlere başvurabilmektedir. Bu nedenle, ATM'den para çekerken etrafınızdaki insanlara karşı dikkatli olmalısınız.

ATM den para çekerken nelere dikkat edilmeli? Bunu yaparsanız paranız bloke oluyor!

ATM kartı yuttuğunda nasıl bir yol izlenmeli?

Banka ATM'lerinden para çekerken kartınızın makinede kalması durumunda, hemen bankanın müşteri hizmetlerini aramanız gerekmektedir. Bu durumda kartınızın iptal edilmesini isteyebilir ve kalan paralarınızın başka bir kartınıza iade edilmesini talep edebilirsiniz.

Bankaların uygulamaları farklılık gösterse de kartınızın makinede kalması durumunda bankanın hemen haberdar edilmesi önemlidir. Aksi halde banka, kartınızdaki paraya el koyabilir. Bu gibi durumların yaşanmaması için müşteri hizmetleri ile hemen iletişime geçmek önemlidir.


Geri Dön