02 / 05 / 2024

ATM'nin mucidi Diebold ışığı gördü, İstanbul'da ofis açtı

ATM'nin mucidi Diebold ışığı gördü, İstanbul'da ofis açtı

23 bine yaklaşan ATM sayısıyla Avrupa'nın en büyük 6'ncı pazarı konumundaki Türkiye şirketlerin iştahını kabartıyor



ATM'lerin mucidi ABD'li Diebold, bölgedeki finansal kurumlara yönelik hizmetlerini güçlendirmek için İstanbul'da ofis açtı. 150 yıl önce kasa üreticisi olarak faaliyete başlayan, 40 yıldır ATM alanında hizmet veren şirket, Türkiye pazarında ilk üçe girmeyi hedefliyor. İstanbul ofisinin açılışıyla ilgili basın toplantısında konuşan Diebold Bölge Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Danilo Rivalta, "Türkiye'deki ATM pazarı, geçtiğimiz yıl yüzde 20 gibi rekor bir artışa sahne oldu. 2018'e kadar 40 bin yeni ATM'nin hizmete gireceği tahmin ediliyor. Tek bir firmanın pazarın yüzde 70'ine sahip olduğu başka bir bölge yok. Gelecekte 3 ana hizmet sağlayıcıdan biri olarak piyasadaki yerimizi güçlendirmek istiyoruz" dedi. Diebold Pazarlama ve Strateji Direktörü Joerg Engelhardt ise ATM fonksiyonlarında programlamaya ihtiyaç duymadan anlık değişiklik yapabilme olanağı sağlayan Agilis Empower adlı yazılım için sertifika almaya hazırlanıldığını bildirdi.
Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

ABD'li Diebold Türkiye pazarında
  
DÜNYANIN ilk self-servis bankacılık konseptini geliştirerek bugünkü ATM'lerin mucidi olarak anılan ABD'li Diebold, Türkiye'de ofis açtı.

Türkiye'nin ATM'de Avrupa'nın en büyük 6. pazarı olduğunu belirten Diebold Bölge Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Danilo Rivalta, pazarın geçen yıl yıl yüzde 20 oranında rekor seviyede büyüdüğünü vurgulayarak,  'Ortak ATM paylaşımı Türkiye'de pazarı büyütecek. 2009 yılında da yüzde 20 civarında büyüme bekleniyor. Bu da bizi Türkiye'ye getiren en önemli neden oldu' dedi.

2013'TE 32 BİN ATM SATILACAK
Türkiye ofisinin açılışı nedeniyle İstanbul'da bir basın toplantısı düzenleyen Danilo Rivalta,  150 yıllık deneyimiyle dünyanın en büyük ATM üreticileri arasında yer alan Diebold'un dünya genelinde 1.9 milyon adetlik ATM pazarında yüzde 21 paya sahip olduğunu söyledi. Rivalta, pazarın gelişimine ilişkin şu öngörülerde bulundu: 'Türkiye, 2008-2009 döneminde yüzde 20 ile bölgede Rusya'dan Sonra en çok büyüyen ülke oldu. 2018 yılında 40 bin ATM cihazına ulaşılacağı öngörülüyor, ama bence bu 2018'i bulmayacak. 2013 yılında 32 bin ATM satılması öngörülüyor. Şirket olarak burada uzun vadeli bir strateji ile devam etmek istiyoruz.''
Akşam

Türkiye, ATM'de 22 bine ulaştı ATM mucidi Diebold ofis açtı
 
Dünyada ilk self-servis bankacılık konseptini geliştiren ve bugünkü ATM'lerin mucidi olan Amerikalı Diebold, Türkiye'de ofis açtı.

Diebold, Ürdün ve Japonya'da kullanılan göz bebeğinden tanıma ve parmak izini okuyan ATM teknolojilerini de Türkiye'ye getirmeyi planlıyor. Diebold Bölge Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Danilo Rivalta, Türkiye pazarına yönelik uzun vadeli hedefleri olduğunu belirterek, Ortadoğu, Avrupa ve Afrika (EMEA) bölgesinde, geçen yıl en çok Rusya'nın büyüdüğünü, ikinci büyüyen pazarın ise Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye'de ATM pazarının hızlı büyümesi karşısında ofis açma kararı aldıklarını dile getiren Rivalta, “Geçen yılki rakamlara göre Rusya'da 75 bin, Türkiye'de ise 22 bin ATM sayısına ulaşıldı. Pazarın daha da büyüyeceği öngörülüyor. Türkiye'de 2018 için 40 bin ATM'ye ulaşılması hedefleniyor” dedi.

Uzun vadeli bakıyoruz

Rivalta, İstanbul'da satış ekibini oluşturmaya başladıklarını da belirtti, “Türkiye'yi uzun vadeli olarak görüyoruz. Vakıfbank, Alternatif Bank, ING ve Fortis'le çalışıyoruz. Türkiye'de gittikçe büyüyen ATM'de tek tedarikçi pazarın yüzde 70'ine hakim. İki temel tedarikçi bir araya gelerek pazarın tamamını oluşturuyor” diye konuştu.

Parmak izi tanıyan ATM'leri Türkiye'ye getirecek

DIEBOLD, 150 yıl önce kasa üreticisi olarak faaliyetlerine başladı. 40 yıl önce ATM alanına girdi.
Dünya çapında 17 bin çalışana ve yıllık yaklaşık 3 milyar dolar gelire sahip. Diebold'un sunduğu ATM seçeneklerinde, biyometrik özellikli cihazlar da var. Parmak izi, parmak damarları, göz irisi tanıma özelliğine sahip cihazlar çeşitli ülkelerde kullanılıyor. Diebold Proje Pazarlama Müdürü Ian Thomas, “Parmak izi tanıyan ATM'leri, parmağınızı keserseniz kullanamıyorsunuz. Bu ürünlerin Türkiye'ye getirilmesi için bankalarla görüşmelerimiz sürüyor” dedi.
Hürriyet


Geri Dön