01 / 05 / 2024

Avea binası otel mi olacak?

Avea binası otel mi olacak?

İstanbul'un en değerli bölgesi Maçka'da yer alan Avea'nın binası satılıyor. Bazı turizm gruplarının talip olduğu binanın otel olarak kullanılması planlanıyor. 



Türk Telekom'un özelleştirme ihalesi 2005 yılında yapıldı. Firmanın yüzde 55'i, 6 milyar 550 milyon dolar bedelle özelleştirme yoluyla Lübnanlı Hariri Ailesi'ne ait olan Oger Telekom'a (OTAŞ) satıldı.

 

Para Dergisi'nde yer alan habere göre; Hazine 2008'de 12.5 milyar dolar piyasa değeri üzerinden halka arz gerçekleştirdi. Türk Telekom'un özelleştirmesi sırasında 21 yıllığına lisans hakları devredildiği, bu sürenin sonunda kurumun tekrar Hazine'ye dönecek kamuoyuna açıklanmıştı. Sonraki dönemde varlık satışı mı hisse devri mi tartışmaları da yaşanırken, kamu tarafı Türk Telekom'un varlıklarını satamayacağı yönünde irade beyan etmişti. Bu süreçler devam ederken Türk Telekom'un Mecidiyeköy'deki binası bir turizm şirketine satılmıştı.

 

Avea markasını hatırlarsınız. 2016 yılında Türk Telekom ile birleştirilerek Avea markası kapatıldı. Avea uzun yıllar İstanbul'un en değerli bölgelerinden biri olan Maçka'daki binadan yönetildi. Firmanın bu binası yüzük taşı niteliğinde. İstanbul'un en değerli bölgesinde yer alıyor.


Duyduğumuza göre Türk Telekom yönetimi bu binayı satışa çıkarmış. Bazı turizm gruplarının da talipli olduğunu duyduk. Buraya otel yapmayı planlıyorlarmış.

 

Bu binanın satışa çıkarılmasıyla eski tartışmalar yeniden gündeme gelecek gibi. Avea binasının satış sürecini yakından takip edeceğiz. Bu konuda bilgi geldikçe aktarmaya devam edeceğiz. Bakalım süreç nasıl sonuçlanacak?..
 


Geri Dön