29 / 06 / 2024

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 9 Kasım Çarşamba günü Avrasya Tüneli'nden 71 bin 110 aracın geçtiğini ve bunun yeni bir rekor olduğunu açıkladı.



22 Aralık 2016 tarihinde hizmete açılan tünelden bugüne kadar toplam 94,5 milyon aracın geçtiğini belirten Karaismailoğlu, 1 Mayıs’tan itibaren Avrasya Tüneli'nin motosiklet kullanıcılarına da açıldığını, bu tarihten itibaren tünelden toplam 266 bin motosikletin geçiş yaptığını söyledi.

ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

İşletme döneminde 200 kişiye istihdam sağlayan Avrasya Tüneli'nin zaman ve yakıt tasarrufu sağladığına işaret eden Karaismailoğlu, şu bilgileri paylaştı:

5 kilometre uzunluğundaki Avrasya Tüneli, İstanbul'un güney aksındaki ulaşım mesafelerini10 kilometre kadar kısaltarak Asya ve Avrupa yakaları arasındaki yolculuğu 5 dakikaya düşürüyor. Avrasya Tüneli ve diğer Boğaz geçiş alternatiflerinin seyahat sürelerini ele alındığında, Kozyatağı-Bakırköy yönünde akşam trafiğinde kullanıcılarına 86 dakikadan fazla zaman kazancı sağlanıyor. Kazanılan zaman Kozyatağı-Bakırköy yönünde akşam saatlerinde aylık ortalama 54 dakika olurken, Bakırköy-Kozyatağı yönünde ise sabah saatlerinde ortalama 32 dakika oluyor.

KAZALARA MÜDAHALE SÜRESİNDE CİDDİ KISALMA VAR

Karaismailoğlu, 1 Ocak 2022’den itibaren 00.00-05.00 saatlerinde yüzde 50 indirim uygulaması başladığını hatırlatarak, indirimli saatlerdeki ortalama trafikte yüzde 111'lik artış olduğunu vurguladı.

Bakan Karaismailoğlu, Akıllı Ulaşım Sistemleri'nin kullanıldığı Avrasya Tüneli'nde trafik güvenliğinin maksimum seviyede sağlandığının altını çizerek kazalara müdahale süresinin de kısaldığını belirtti.

Bütün çalışanlar 1000 liralık doğal gaz yardımı alabilecek mi?

SGK personel alacak! İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri…

TOKİ’den alınan konutlar ne zaman teslim edilecek? Beklenen açıklama geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön