07 / 05 / 2024

Avrupa'da korkulan oluyor, hangi sektörler etkilenecek?

Avrupa'da korkulan oluyor, hangi sektörler etkilenecek?

Avrupa'daki enerji krizinde korkulan senaryo gerçek oluyor. Pek çok sektöre tedarik sağlayan dev şirketler 10 katına çıkan enerji faturalarıyla üretim yapmak yerine çarkları durdurma yoluna gidiyor.



Hollanda'da da bazı alüminyum, çinko ve demir fabrikaları enerji maliyetleriyle nedeniyle üretimi azaltma ya da durdurma yoluna gitmişti. Ülkede yayınlanan NU gazetesi, Delfzijl şehrindeki Damco Alüminyum fabrikasının "Enerji fiyatlarındaki aşırı yükselme ve devlet desteğinin olmaması"  nedeniyle üretimi durdurma kararı aldığını açıklamıştı. Çinko üreticisi Nrystar'ın da 1 Eylül itibarıyla üretimi durdurduğu kaydedilmiş ve firmaya yakın bir kaynağın enerji maliyetinin 10 kat arttığı bilgisini verdiği belirtilmişti.

Sırada hangi sektörler var?

Rabobank ekonomisti Lize Nauta'nın görüşlerine yer verilen haberde, kimya, kağıt, metal ve gıda gibi sektörlerde izleyen dönemde üretimi azaltma, ara verme ya da durdurma yoluna gidebileceği kaydedilmişti. Şirketlerin satışları düşüreceği için enerji maliyetlerini tüketiciye yansıtamadığı ve tüketicinin de daha fazla ikinci el ürünlere yönelme eğilimde olduğuna dikkat çekilmişti.

Rusya ve Avrupa arasındaki restleşme önümüzdeki dönemde Avrupa'da enerji faturasının daha da artmasına neden olabilir. G7 ülkeleri Rus gazına tavan fiyat belirlemek için toplanmış ve Rusya Devlet Başkanı Putin buna tepki göstermişti.

Avrupa’da enerji krizi büyüdü! Siparişler Türkiye’ye kayacak!

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Enerji krizi büyüyor! Üretim durma noktasına geldi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön