06 / 05 / 2024

Avrupa'da son dakika kira kararı! Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

Avrupa'da son dakika kira kararı! Hollanda'da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.



Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre, yeni düzenleme ile aylık 1250 euroya kadar kiralar, "arz-talep oyunundan" korunmuş olacak.

Söz konusu plana göre, kirası 763 euroya kadar olan ve belediyeler tarafından alt gelir gruplarına kiralanan sosyal konutlar gibi, serbest piyasadaki konutlar için de bir puanlama sistemi getirlecek.

Avrupa da son dakika kira kararı! Hollanda da ev sahiplerine kira sınırlaması getirilecek!

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, evlerin büyüklüğü, oda sayısı gibi belirli özelliklere göre puanlamalar yapılacak ve sosyal konutlar haricinde serbest piyasada kiralanan konutlar için en puanına göre en fazla 1000 ile 1250 euro arasında bir kira bedeli belirlenecek.

Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'a göre, bu sistemle kiralık mülklerin yaklaşık olarak yüzde 90'lık kısmını korunacak ve ev sahiplerinin artık kendi istediği doğrultuda kira miktarını belirlemesine izin verilmemiş olacak.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Hollanda'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar: Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi!

Amsterdam'da yüksek kira beklentisi nedeniyle evini boş tutan ev sahiplerine ceza!


Geri Dön