06 / 05 / 2024

Hollanda kira kısıtlaması

Hollanda kira kısıtlaması

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

Ev sahipleri ve kiracılar arasında sert rüzgarlar eserken pek çok kişi de kira sözleşmeleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira sözleşmelerinde 10 yıllık süre nasıl hesaplanır? 

İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamalar konut sektörünü nasıl etkileyecek?

İsrailli iş adamları, Türkiye'nin İsrail'e yönelik ihracatında getirilen kısıtlamaların, emlak ve kira fiyatlarında artışa neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Türkiye'nin İsrail'e ihracat kısıtlaması kararı konut fiyatlarını ve kira bedellerini yükseltebilir! 

Türkiye'nin ihracatı kısıtlama kararının ardından, İsrail'in emlak piyasasının etkilenmesi ve konut fiyatlarını ile kira bedellerini yükseltmesi bekleniyor. 

Kredi kartı kısıtlaması için tarih verildi: Seçim sonrası Nisan'da bunlar yapılabilir...

TCMB Başkanı Fatih Karahan ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartları ile ilgili düzenlemeleri işaret etmitşi. Peki kredi kartı kısıtlamaları neler olabilir? İşte ayrıntılar... 

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması kalkacak mı?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarak devam ederken, kira zammını yüzde 25 ile sınırlandıran uygulamanın 2024’te sona erip ermeyeceği de merak konusu. İşte kira zammı sınırlamasında son karar nedir ve haberin detayları...

Hollanda hükümetinden özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama: En çok yüzde 1 olacak! 

Hollanda hükümetinin kiracılara yönelik yeni bir düzenlemeyi hayata geçirdiği açıklandı. Buna göre özel sektördeki konutların kira artışına sınırlama getirildi. İşte uygulama ile ilgili tüm detaylar...

2. el araçta 6 ay 6 bin kilometre ve liste fiyatı kısıtlamalarının süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanlığı tarafından otomotiv sektöründe ortaya çıkan spekülatif fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı uygulanan "pazarlama ve satış kısıtlaması" ile "ilan kısıtlamasına" ilişkin düzenlemelerin süresinin 6 ay süreyle yeniden uzatılmasına karar verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi'nden de ekmek çıkışı geldi: 9-10 liraya ekmek satılıyor!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira çıkışından sonra İstanbul Valisi Davut Gül'den ekmek çıkışı geldi.  İstanbul'da ekmeğin 6,5 lira olduğunu söyleyen Gül, Tarım İl Müdürlüğü ve belediyeleri etkin fiyat denetimi' yapmaya davet etti.

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci elde fiyat kısıtlaması başladı! Bazı galericiler yasağa uymadı

İkinci el araç satış fiyatının sıfır liste fiyatından fazla olmasının önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bu kapsamda ikinci elde fiyat kısıtlaması başlattı.  

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

2 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan maksimum yüzde 25 oranındaki kira zammı kararının sona ermesine sadece birkaç ay kaldı. Ancak, bu kararın bitiş tarihi yaklaşırken, ev sahipleri kiralara zam yapmak için çeşitli yollara başvurarak, kiracıları evlerinden çıkarmaya çalışıyorlar.

Şubat ayında açlık sınırı 9 bin, yoksulluk sınırı ise 32 bin liraya çıktı!

Birleşik Metal-İş Araştırma Merkezi’nin açıkladığı verilere göre 2023 yılı Şubat ayında açlık sınırı 9 bin 234 lira olurken, bir ailenin kira, fatura, ulaşım, eğitim gibi tüm harcamalarını kapsayan yoksulluk sınırı ise 32 bin lirayı buldu. İşte detaylar…

Hollanda'da kiralara sınırlama getiriliyor! Yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedir?

Hollanda hükümetinin, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve hızla artan kiralara karşı uygulanmakta olan kira puanlama sisteminin kapsamını genişletmesi ve ev sahiplerinin kiralarını sınırlandırma planı ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Peki yüksek kiralarda 'Hollanda modeli' nedi

Hollanda kira kısıtlaması Haberi

Hollanda kira kısıtlaması

Hollanda hükümeti, ülkedeki konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek. 

Konu ile ilgili aktarılan detaylara konut sahipleri, konutlarını hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek.

İşte Hollanda'daki kira sınırlaması ile ilgili merak edilen detaylar...

Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre, yeni düzenleme ile aylık 1250 euroya kadar kiralar, "arz-talep oyunundan" korunmuş olacak.

Söz konusu plana göre, kirası 763 euroya kadar olan ve belediyeler tarafından alt gelir gruplarına kiralanan sosyal konutlar gibi, serbest piyasadaki konutlar için de bir puanlama sistemi getirlecek.

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, evlerin büyüklüğü, oda sayısı gibi belirli özelliklere göre puanlamalar yapılacak ve sosyal konutlar...