07 / 05 / 2024

Hollanda kira sınırlaması 2022

Hollanda kira sınırlaması 2022

Hollanda hükümeti, ülkede yaşanan konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek.

Merkez Bankası'ndan kiraya yüzde 25 zam sinyali: Yürürlükten kalkacak!

Para Politikası Kurulu'nun toplantı özeti yayımlanırken açıklamada kira sınırlaması ifadeleri ön plana çıktı. Merkez Bankası tarafından, yüzde 25 sınırına ilişkin, 'yakında yürürlükten kaldırılacak' açıklaması yapıldı.

Hollanda'daki uygulama Türkiye'de olsa kira sınırı 67 bin TL olur!

Mağdur bir ev sahibi olan Akdenizli isimli kullanıcı, Hollanda'da 1.235 Euro'dan fazla kira olmamasına karar verildiği haberini alıntılayarak, Türkiye'de olması gereken kira sınırını hesapladı. İşte o paylaşım ve ev sahipleri ile kiracılardan gelen yorumlar...

Kira artışındaki yüzde 25 zam sınırlaması Temmuz’u beklemeden iptal edilsin!

Yüzde 25 kira zammı sınırlaması nedeniyle mağdur ev sahiplerinin sayısı ve kiracı ile yaşanan sorunları her geçen gün yenisi ekleniyor. Konuyla ilgili gözler temmuz ayına çevriliyken ekonomist Nejat Özonay, “Temmuz 2024’ü beklemeden uygulamayı iptal etmek doğru olur” önerisini getirdi.

Kiracılardan yüksek kiralara yeni çözüm! Kira sözleşmesi yaparak evlerinin bir kısmını kiralıyorlar...

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan kiracılar, yükselen masraflarını azaltmak için çözümü evlerinin bir bölümünü alt kira sözleşmesi yaparak kiralamakta buluyor. 

Kiracılar dikkat! Ev sahipleri bu yolla sizi 30 güne evden çıkarabilir!

Kiracılar ile ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün artıyor. Hükümet tarafından yüzde 25 kira sınırlaması yürürlüğe girerken, ev sahibi ve kiracı arasındaki sorunlar giderilemedi. Kiracılar dikkat, ev sahibi sizi bu nedenlerden dolayı 30 günde sizi evden çıkarabilir....

Meclis'in gündeminde konut var! Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam edecek mi?

Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı  yakından ilgilendiren yüzde 25 kira sınırında gözler Meclis'e çevrildi. ''Kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı, devam edilecek mi?'' soruları meclisin gündeminde yer alacak.

Evi ve iş yeri kirada olanlar dikkat: Kira beyan sınırı 2023 ne kadar? Kira vergisi hesaplama 2024!

Geçtiğimiz yıl konut ve iş yerinden kira geliri elde eden binlerce gayrimenkul sahibi, 'kira beyan sınırı 2023 ne kadar?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte kira vergisi hesaplama 2024!

Yüzde 25 zam sınırı sebebiyle emekli ev sahipleri 15-18 bin TL'lik evlerinden 2-3 bin TL kira alıyor!

Mağdur ev sahipleri yüzde 25 sınırı sebebiyle, evlerinin gerçek kira bedelini alamıyor. 15-18 bin TL'lik evler, 2-3 bin TL'ye kiralanıyor. Emekliler de düşük kalan kira bedellerine tepkili. SGK Başmüfettişi İsa Karakaş,, X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte ayrıntılar...

Emekli kartında tüm ayrıntılar belli oldu! Emekli kartı kimler kullanabilecek, yaş sınırlaması var mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ‘Emekli Kart' programının detaylarını açıkladı. Emekli kartı kimlere verilecek? Emekli kartında yaş sınırlaması var mı? Emekli kart almak isteyenler ne yapmalı?

Kiracılar dikkat! Kira sözleşmesinin bir yıllık yapılmış olması, sene sonunda çıkacağınız anlamına gelmiyor!

Kiracı ve ev sahibini yakından ilgilendiren kira sözleşmesinde önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Ev sahipleri bir yıllık yapılan kira sözleşmesinde kiracısını evden çıkartma girişiminde bulunabiliyor, fakat süreç bu şekilde ilerlemiyor. İşte ayrıntılar...

Yüzde 25 zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? Kiracılar ve ev sahipleri dikkat!

Geçtiğimiz senelerde kira artışlarına getirilen yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz'da sona eriyor. Peki zam sınırı bittiğinde kira zamları ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...

Sosyal medyada kira krizi tam gaz: Kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa çok kişi evsiz kalır, sokakta kalır!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira anlaşmazlıkları, sosyal medyada sık sık gündeme geliyor. İnşaat Mühendisi mühendisyen isimli kullanıcı, kiralarda yüzde 25 zam sınırı kalkarsa ne olacağını sordu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Hollanda kira sınırlaması 2022 Haberi

Hollanda kira sınırlaması 2022

Hollanda hükümeti, ülkedeki konut sıkıntısı sebebiyle hızla yükselen ev kiralarına karşı orta gelir gruplarını korumak amacıyla serbest piyasadaki kiralık konut fiyatlarına müdahale edecek. 

Konu ile ilgili aktarılan detaylara konut sahipleri, konutlarını hükümetin belirlediği değerin üzerinde fahiş fiyatlara kiraya veremeyecek.

İşte Hollanda'daki kira sınırlaması ile ilgili merak edilen detaylar...

Toplu Konut ve Mekansal Planlama Bakanı Hugo de Jonge'un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamaya göre, yeni düzenleme ile aylık 1250 euroya kadar kiralar, "arz-talep oyunundan" korunmuş olacak.

Söz konusu plana göre, kirası 763 euroya kadar olan ve belediyeler tarafından alt gelir gruplarına kiralanan sosyal konutlar gibi, serbest piyasadaki konutlar için de bir puanlama sistemi getirlecek.

BBC'den Yusuf Özkan'ın haberine göre, evlerin büyüklüğü, oda sayısı gibi belirli özelliklere göre puanlamalar yapılacak ve sosyal konutlar...