22 / 07 / 2024

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteoroloji tarafından aktarılan son dakikan bilgilerine göre, Türkiye genelinde kar yağışlarının süreceği belirtildi. Meteoroloji, son dakika kar uyarılarını açıkladı. İşte saat saat kar uyarıları...




SOKAKTA KALAN ÇOCUZLAR EGZOZLARLA ISINDI

Habertürk'te yer alan habere göre; karlı ve soğuk hava megakebnt İstanbul'u esir almışken, bu havadan en çok etkilenenler sokaklarda kalan çocuklar oldu. Pekçok kişi Taksim Meydanı'nda kar topu oynayarak karın tadını çıkarırken, sokaklarda kalan çocukların meydandaki  araçların egzoz borusundan ısınmaya çalıştığı görüldü. Yolcu otobüsünün durduğunu gören çocuklar, egzoz borusunun yanına giderek ısınmaya çalıştı.

AYBAR İSTANBUL'DA ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Megakent İStanbul genelinde dünden itibaren etkisini gösteren yerel şekilde kuvvetli olan ve aralıklı seyreden Aybar kar fırtınası sağanakları akşam saatlerinde etkisini arttırdı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüldü. 

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Yapılan tahminler çerçevesinde, bugün öğle saatlerinin ardından kar yağışının etkisini kaybedeceği öngörülüyor. Kar yağışlarıyla beraber ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuz durumlara karşın dikkatli ve önlemli davranılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

VALİ YERLİKAYA: "GÖK GÜRÜLTÜLÜ KAR SAĞNAĞI BEKLİYORUZ"

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya dün sosyal medya aracılığıyla gerçekleştirdiği açıklamasında, "Meteoroloji verilerine göre İstanbul'da bu akşam yoğun, gök gürültülü kar sağanakları bekleniyor. Uyarılarımızı yineliyoruz! Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun" ifadelerine yer vererek uyarılarda bulundu.

İMAMOĞLU: "30 YILIN EN SOĞUK GECESİNİ YAŞADIK"

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün kar yağışları ve hava durumuna ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, "4-5 günlük alarmın en yoğun kar yağışını bugün yaşayacağız. Kar yağışı öğleden sonra İstanbul'da çok etkili olacak" dedi. Bu Sibirya soğuğu diye tarif edilen hava koşullarının şehrimize ne kadar yüksek etki gösterdiğinin bir ölçümü diyebiliriz" diye konuştu. 

TOPLU TAŞIMA TAVSİYESİ

İBB başkanı İmamoğlu, açıklamasında bir takım uyarılarda bulunarak "Mecbur kalmadıkça asla araba kullanılmamasını istiyoruz. Toplu taşıma hizmetinizde. Bu bakımdan lütfen toplu taşımayı kullanmaya devam ediniz" diye konuştu. İmamoğlu, "İstanbul’da kar yağışı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yağışın daha da şiddetlenmesini bekliyoruz. Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını önemle hatırlatırım" ifadelerini kullandı. 

DOĞU ANADOLU VE KARADENİZ'DE ÇIĞ RİSKİ

Karadeniz Bölgesi'nin iç ve yüksek kesimleriyle Doğu Anadolu bölgesinin yüksek kar örtüsü bulunduran eğimli bölgelerinde çığ riskinin olduğu açıklandı. Akdeniz kıyıları haricinde Türkiye genelinde don ve buzlanma beklendiği de belirtildi.

Altında son durum ne? İşte 13 Mart 2022 altın fiyatları!

Dolarda nefesler kesildi! İşte 13 Mart 2022 dolar kuru...

Pazartesi günü okullar tatil mi?

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzin, mazot ve LPG'ye 4 TL indirim...


Geri Dön