03 / 07 / 2024

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteoroloji tarafından aktarılan son dakikan bilgilerine göre, Türkiye genelinde kar yağışlarının süreceği belirtildi. Meteoroloji, son dakika kar uyarılarını açıkladı. İşte saat saat kar uyarıları...



Meteotoloji tarafından gelen açıklamalarda, Türkiye genelinde çok bulutlu bir havanın olacağına dikkat çekilirken, Marmara bölgesinin doğusu, Doğu Karadeniz bölgesi (Giresun dışında), Doğu - Güneydoğu Anadolu ve Balıkesir, Uşak, Tekirdağ, Kütahya, Mersin, Adana'nın kuzeyi ve batısı, Afyonkarahisar, Hatay, Eskişehir, Osmaniye'nin doğusu ve güneyi, Ankara, Niğde'nin güneyi, Karaman, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu çevrelerinde aralıklı yağışlar görülmesi beklendiği belirtildi. 

Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel, kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulundu ve şunları kaydetti: 

"Pazar öğlene kadar sürecek. Karadeniz üzerinden gelen bu yağış, İstanbul'un kuzeyinden giriyor. Anadolu'ya doğru daha kuvvetli yağıyor. İstanbul buna benzer yağışı ocak ayı sonunda yaşamıştı. Bu sefer Sarıyer-Beykoz arası yaşanacak. Şehrin kuzeyinde 20 cm üzerinde kar birikimi olabilir.

İstanbul doğusunda ve Boğaz çevresinde kuvvetli kar yağışı bekliyoruz. Aşama aşama kar yağışı alıyoruz, şu an 4'üncü aşamadayız, akşam saatlerinde 5'inci aşama olabilir. Pazar sabahı bir kar yağışı geçişi olabilir ama bugünkü kadar kuvvetli olmayacaktır. Saat 15-16 gibi azalacaktır."

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

İSTANBUL'DA KAR VE SİS

Megakent İstanbul'da perşembe günü etkisini göstermeye başlayan kar yağışı üçüncü gününde de aralıklı şekilde sürdü. Kar yağışı dün akşam saatleri sırasında etkisini çoğaltırken, boğaz kısımlarında sisin etkili olduğu da görüldü. Sis sebebiyle bazı bölgelerde görüş mesafesinin 200 metreye kadar düştüğü belirlendi. Yollarda yaşanacak muhtemel bir tıkanıklığın engellenmesi için iş makineleri çalışmalarını sürdürdü.

Megakentin Anadolu Yakası'nın Kadıköy, Maltepe, Üsküdar, Beykoz, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinde günün ilk saatlerinde görülen kar yağışı akşam sıralarında da aralıklı şekilde etkisini sürdürdü. 

KADIKÖY'DE TRAFİK KİLİTLENDİ

Kadıköy ilçesinde aniden etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle Göztepe D-100 karayolu beyaza büründü, trafiğin neredeyse durduğu görülürken, bazı araçları da yolda kaldığı görüldü. Polis ekipleri yer yer trafiğin durmasını sağlayarak kar küreme araçları tarafından yolun temizlenmesini bekledi, küreme işleminin ardından tarfik normale döndü. 

Dün akşam megakentte toplu taşıma araçlarının çalıştığı fakat  Marmaray  ve metrobüs istasyonlarında yoğunluğun yaşandığı belirlendi. 

Kar yağışı sebebiyle araçların güçlükle ilerleyebildiği görülürken, bazı araçlar da kar yağışı sebebiyle yokuşları çıkamadığı belirlendi. Ayrıca vatandaşların da yer yer tipi olarak etkisini gösteren kar sebebiyle zor anlar yaşadığı görüldü. Sancaktepe ve Çekmeköy'de de tipi olarak kendini gösteren kar yağışının ardından, Şile otobanındaki arabaların yoğun yağış sebebiyle güçlükle ilerlediği görüldü. 


Geri Dön