03 / 07 / 2024

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

Meteoroloji tarafından aktarılan son dakikan bilgilerine göre, Türkiye genelinde kar yağışlarının süreceği belirtildi. Meteoroloji, son dakika kar uyarılarını açıkladı. İşte saat saat kar uyarıları...



Meteoroloji tarafından yapılan uyarılardan sonra, günlerdir yağan kar, megakentin trafiğini de olumsuz etkiledi. Sürücülere zor anlar yaşatan kar yağışı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ile İstanbul Boğaz bölgesinde etkili olurken, bu bölgelerde trafik yoğunluğunu da artırdı. Diğer taraftan yoğun kar yağışı görülen E-5 Karayolu Ayvansaray civarında da araç sürücülerinin sinyallerini aarak ilerlediği belirtildi. 

Megakent İstanbul'un bazı ilçelerinde buzlanma sebebiyle kayan araçların kazalara neden olduğu belirlendi. Sultanbeyli Devlet Hastanesi'nin etrafındaki yollarda da kar yağışı yoğun şekilde etkili olurken, ana arterlerde arabalar güçlükle ilerledi. 

TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışı sebebiyle yavaş yavaş giderken, büyükşehir ve ilçe belediyeleri tarafından görevlendirilen karla mücadele ekipleri, kar yağışlarının görülmesiyle tuzlama çalışmalarını gerçekleştirdi. Kar yağışı Avrupa Yakası'nda da etkisini gösterirken, yağış sebebiyle ara sokakların, evlerin çatılarının ve yol kenarındaki yeşil alanların beyaza büründüğü görüldü. 

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi'nde yolların kaygalaşması sebebiyle İETT otobüsünün bir arabaya çarptığı görüldü. Sancatepe ve Ümraniye'de İETT otobüslerinin yolda kaldığı belirlendi.Ümraniye Dudullu Mahallesi'nde kar küreme aracının, sokakta dönüş yapacakken bulunduğu yerde sıkıştığı görülürken, Çamlık ve Madenler mahallelerinde araçlar, yollardaki kar sebebiyle trafikte güçlükle ilerleyebildi. Bağcılar Parseller'de İETT otobüsünün yolda kaydığı ve park halindeki araca çarptığı belirlendi. Otobüsün, karla kaplı sokakta kaymasının ardından elektrik direğine çarparak durabildiği belirlendi. 

Aybar kar fırtınası ne zaman bitecek? Meteoroloji saat vererek uyardı!

İstanbul Anadolu Yakası’nda yoğun şekilde etkili olan kar yağışı sebebiyle trafikte  uzun kuyruklar oluştu ve trafiğin durma noktasına geldiği görüldü. Aynı zamanda, Kadıköy, Üsküdar ve Maltepe E-5 karayolunda arabaların mahsur kaldığı görüldü. 

Megakenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı sebebiyle Cibali-Alibeyköy Cep otogarı Tramvay Hattındaki seferlerinin gerçekleştirilemediği aktarıldı. 

İSTANBUL'DA EVSİZ 900 KİŞİ OTELLERDE AĞIRLANIYOR

Diğer taraftan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şehirde bugün itibarıyla 900 evsiz kişinin otellerde misafir edildiğini belirterek şu açıklamalarda bulundu:

"Kıymetli İstanbullular, şehrimizde bugün itibarıyla 900 evsiz, sokakta kalan hemşehrimizi otellerde misafir ediyoruz. Soğuk hava etkisini sürdürüyor. Lütfen, sokakta kalan hemşehrilerimizi 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak bildirelim." 

Şişli'nin Fulya Mahallesi'nde takla atan bir arabada hasar meydana gelirken, Halkalı Atakent Mahallesi'nde ise karla kaplı yolda giden bir aracın trafik ışıklarına çarptığı belirlendi.

Ataşehir'de yoğun kar yağışı sebebiyle arabaların ilerlemekte güçlük çektiği, bu sebeble trafikte yoğunluk olduğu belirlendi

Kağıthane ilçesinde karla kaplanan zemin sebebiyle bazı araçların yolda kaldığı görülürken, aralarında minibüslerin de yer aldığı araçlar zor şartlar altında ilerleyebildi.

Beyoğlu Halıcıoğlu Mahallesi'nde yollardaki yoğun kar birikintileri de sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olurken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde de manzara değişmedi ve tipi olarak kendini gösteren kar yağışının etkisiyle araçlar flaşörlerini yaktı ve güçlükle ilerleyebildi. 


Geri Dön