07 / 05 / 2024

Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.



Bakan Dönmez’den çarpıcı Akkuyu açıklaması

RUS GAZININ RUBLE İLE ÖDENMESİ

Dönmez, Rus gazının ruble ile ödenmesi konusunda ise "Rus gazının Ruble ile ödenmesi konusunda bir mutabakat var. Alıcı ya da satıcı taraftan birisinin parası dolar veya avro değilse ister istemez kur farkı maliyeti oluşuyor. Bu farktan kurtulmuş olacağız." dedi.

Kur farkı sorunun yeni bir durum olmadığına işaret eden Dönmez, "Bugün çok sıkça konuşuluyor ama Cumhurbaşkanımız üç-dört yıldır birçok ülkeyle yerli paralarla ticaret yapalım, daha çok kazanırız şeklinde bir düşüncesi, stratejisi vardı. İnşallah onu da başlatmış olacağız. Bunun için de merkez bankalarının devrede olması gerekiyor. Çünkü malı alan veya satan doğal olarak bankaya gidiyor. Merkez bankalarının bu konudaki anlaşmalarına göre paralar transfer ediliyor. Hangi kur olacak, nasıl transfer olacak, onları da merkez bankaları belirliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bakan Dönmez, "Çalışmalar kaldığı yerden hızlanarak devam edecek" ifadelerini kullandı.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

Bakan Kirişci'den müjde! Türkiye'den rekor ihracat!

Borsa çok sert düştü, düşüşün ardındaki sebep ne?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön