12 / 05 / 2024

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.



1 YILDA YENİ KONUTLAR YAPILACAK 

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vatandaşların endişe etmemesini söyleyerek, asla sokakta kalmalarına müsaade etmeyeceklerini belirtmişti.

Açıklamasında isteyen depremzedelerin Antalya, Alanya, Mersin'deki anlaşmalı otellerde konaklayabileceğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AFAD açıklamaları dışında provokatörlere fırsat vermemenizi, basın mensuplarının da bunlara fırsat vermemesini istiyorum" açıklamasını yapmıştı.

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen aileler için 10 bin Türk Lirası tutarında destek verileceğine değinerek, yeni inşa edilecek konutlarla ilgili de önemli açıklamalar yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada "Hedefimiz 1 yıl içinde diğer felaket yaşadığımız illerde nasıl toplu konut operasyonları yaptıysak 10 ilde de bunları gerçekleştireceğiz" demişti.

Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) 6 Şubat tarihinde yaşanan Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından bir son dakika açıklaması yaptı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar açıklamasında şu ana kadar 1400'ün üzerinde artçı deprem olduğunu belirterek, "Sahada çalışan uzman akademisyen arkadaşımız var. Baktığınızda karayollarının, demiryollarının, 3-4 metreye varan şekilde dezenformasyona uğradığını görüyoruz." diye konuştu.

Prof. Dr. Orhan Tatar iki büyük depremin oluşumundan sonra artçı sarsıntıların devam edeceğini öngördüklerini belirterek, belli büyüklüğe kadar oluşacağını söyleyebileceklerini kaydetti. Prof. Dr. Orhan Tatar açıklamasında burada önemli hususlardan bir tanesinin hasarlı binalardan belli bir süre uzak durulması gerektiğini belirterek, "Ancak hasar tespit çalışmaları sonucunda 'oturulabilir' raporu alındıysa binalara girmenizde yarar var." dedi.

Yaşananlar kader mi, akılsızlık ve fırsatçılık mı? Erdoğan, ‘kader’ dedi, Nihat Hatipoğlu çok farkı konuştu!

İstanbul için kırmızı alarm! Deprem profesörü Görür, İstanbul depremi için tarih verdi! 

Şapka çıkarılacak destek! Afetzedelere yardım için 10 bin çalışanının hesaplarına 10’ar bin TL yatırdı!


Geri Dön