23 / 05 / 2024

Bakan Kurum duyurdu! Afet konutları bir yılda teslim edilecek!

Bakan Kurum duyurdu! Afet konutları bir yılda teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum depremden etkilenen bölgelerde inşa edilen yeni konutların bir sene içerisinde teslim edileceğini duyurdu.



Bakan Kurum, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri asrın felaketinin ardından 11 ilde, ilk andan itibaren milletin yanında olduklarını belirtti.

14 Mayıs'ta da afetzedelerin verdikleri büyük destekle Sayın Cumhurbaşkanın yanında olduklarını, güvenlerini gösterdiklerine dikkat çeken Kurum, "Allah hepsinden razı olsun.Allah bizi kardeşlerimize mahcup etmesin." dedi.

Bakan Kurum son olara, "Söz verdiğimiz gibi tüm yaraları saracak, vatandaşlarımızı 1 yılda evlerine kavuşturacağız." diye ekledi.

Sabah'ta yer alan detaylara göre, Deprem sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde, deprem bölgesinde şehirlerin kültürünü yaşatacak, ihtiyaçlarını giderecek anlayışla projeler hayata geçirilmeyi sürdürüyor.

Depremin ağır hasar verdiği bölgelerinde yeni master plan çalışmaları Türkiye'nin en ileri gelen mimarlarıyla birlikte ortak hayata geçiriliyor.

Kalıcı konutlar için ilk kazma Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin ve Pazarcık ilçelerinde eş zamanlı olarak başlatılmıştı.

Deprem sonrasında yaklaşık bir ay sonra ilk kazmaların vurulduğu noktalarda pek çok temel demirlerinin bağlandığı ve binalarda katların yükselmeye başlandığı görüldü. 

Bölgesine göre sayıları artan bloklar içerisinde 3-4 katı geçmeyecek şekilde, 3+1 ve 2+1 daireler yer alacak.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye'de yaptığı değerlendirmelerde konuyla ilgili "Nurdağı’nda 456, İslahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adıyaman Kahta’da 287 olmak üzere 1797 konutun inşa süreci hemen yarın başlıyor." dedi.  

Gaziantep, Kilis ve Adıyaman’da zemin etüt çalışması tamamlanan alanlarda 1797 konutun inşa sürecinin yarın başlayacağını dile getiren erdoğan "İslahiye’deki 2 bin 220 binadaki 5 bin 175 bağımsız bölümün kullanıma uygun olmadığı anlaşıldı. 2 ay içinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere ülkemiz genelinde 200 bin konutun inşasına başlıyoruz." diye kaydetti.

Ayrıca köylerimizde de 70 bin yerel dokuya uygun konut yaparak hak sahiplerine teslim edeceklerine dikkat çeken Erdoğan, "Şehir merkezlerimizde inşa edeceğimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözleşmeleri imzaladık" diye kaydetti.

SED ödemesi alanlara son dakika müjdesi! Mayıs ayı SED ödemesi yattı! Tam 561 milyon 123 bin 454 TL! 

Altında sert düşüşler bekliyorum diyen İslam Memiş yeni trendi açıkladı! Görmeyen, duymayan kalmasın!


Geri Dön