08 / 05 / 2024

Bakan Müezzinoğlu: 5 yıl sonunda 95 ila 100 bin yatak kapasiteli hastane bitirilecek!

Bakan Müezzinoğlu: 5 yıl sonunda 95 ila 100 bin yatak kapasiteli hastane bitirilecek!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Teknik ve Ekipmanları Fuarı'na (EXPOMED-2014) katıldı...




Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Seçim ve sandık sonuçlarına baktığımızda, son derece sağlıklı, yine istikrardan yana, sandığın ve milli iradenin hukukundan yana, geleceğe güvenle bakma anlamında, bütün o fırtınalara rağmen, son derece sağlıklı, saygın bir yapıyla bugün gelecek planlarımızı yapabiliyoruz"


Bakan Müezzinoğlu, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Teknik ve Ekipmanları Fuarı'na (EXPOMED-2014) katıldı.


Açılışta konuşan Mehmet Müezzinoğlu, sağlığın, bireyler, toplum ve gelecek için önemli olduğunu söyledi. Bilimsel gelişmelerin en hızlı olduğu alanlardan birinin sağlık alanı olduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Bilimsel gelişmelerin dinamiklerini iyi takip eden, buna öncülük yapan bir anlayışı ve vizyonu yakalamak bizlerin sorumluluğu. Türkiye, bu anlamda önemli bir süreci geride bıraktı" dedi.


Türkiye'nin son 12 yıllık sürecini de değerlendiren Müezzinoğlu, Türkiye'de, istikrar, istikrarlı bir yönetim ve bu yönetimin getirdiği ekonomik istikrar olduğuna vurgu yaparak, "En büyük sermayemiz güvendir. Güvenin temeli de istikrardır" şeklinde konuştu.


Bakan Müezzinoğlu seçim sürecine de değinerek, "Seçim atmosferindeki tartışmalar ve ortam hepimiz için sağlıklı olmayabilir ve görünmeyebilir. Fakat seçim ve sandık sonuçlarına baktığımızda, son derece sağlıklı, yine istikrardan yana, sandığın ve milli iradenin hukukundan yana, geleceğe güvenle bakma anlamında, bütün o fırtınalara rağmen, son derece sağlıklı, saygın bir yapıyla bugün gelecek planlarımızı yapabiliyoruz" dedi.


2023 yılının, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü olduğuna vurgu yapan Müezzinoğlu, gelecek 10 yıla ilişkin olarak, Türkiye'nin bölgesinde sağlık alanında güçlü bir ülke olma hedefi olduğunu ifade etti. Müezzinoğlu, Türkiye'nin sağlık teknolojilerinde ve sağlık üretiminde, ilaç sanayi ve tıbbi teknoloji alanında, sağlık hizmetinin diğer alanlarında, tıbbi teknoloji ve ilaç sanayinde de güçlü olma hedefleri olduğunu söyledi.


Yatırımcı ve üretici için kalite ve yeniliğin önemli olduğuna da vurgu yapan Müezzinoğlu, "Biz bir taraftan yenilik peşinde koşmalıyız, diğer taraftan da, mevcudun kalitesini marka değerine taşıyabilmeliyiz. Elimizdeki avantajlar ne? İstikrar ve geleceğe ait güvenimiz" şeklinde sözlerini sürdürdü. 


- 5 yıl sonunda 95 ila 100 bin yatak kapasiteli hastane bitirilecek


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak şehir hastaneleri konusuna ilişkin olarak da şunları söyledi: 


"Şu anda kamu-özel işbirliği ile şehir hastaneleri projeksiyonumuz; 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerinin ihale süreçlerini tamamladık. Ek sözleşmelerini bu ay bitiriyoruz. En geç 3 yıl içinde 24 bin yatak kapasiteli hastanelerimiz bitmiş olacak. İkinci adımı bu yıl tamamlayacağız. Yeni, yaklaşık 25 bin yatak kapasiteli. Bu yıl içinde onların ihalelerini bitireceğiz. 4 yıl sonra da, bu 25 bin, yaklaşık 50 bin yatak kapasiteli kamu-özel işbirliği ile yapılacak hastaneleri 2018 yılı içinde bitirmiş olacağız."


İhalesi yapılmış, inşaatı devam eden 31 bin yatak kapasiteli hastanelerin yarısının bu yıl içinde, yarısının gelecek yıl hizmete gireceğini bildiren Müezzinoğlu, 5 yılın sonunda, 95 ila 100 bin yatak kapasiteli hastanelerin tamamlanmış olacağını belirtti.


Müezzinoğlu ayrıca, önümüzdeki 5 yıl içinde, Kamu Hastaneleri Kurumunun 5 bin adet diş üniti alacağını da sözlerine ekledi. 


Konuşmasının ardından fuar alanını gezen Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin, SGK'lı hastaların pazar günü ve resmi tatil günlerinde özel hastanelerden yararlanamamasına yönelik yapılan düzenlemeye ilişkin sorusu üzerine, şunları söyledi: 


"Türk Tabipler Birliği'nin Çalışma Bakanlığımıza öyle bir talebi olmuş. Çalışma Bakanlığımız da bu yönde bir karar almış. Pazar günü ile resmi tatil günlerinde, Çalışma Bakanlığımızın, SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) uygulamaları ile ilgili böyle bir kararı var. Yeniden değerlendirme ihtiyacı olursa, değerlendiririz."


Bugün Türkiye'de hekimlerin, hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının, 10 yıl öncesine göre çok daha iyi noktada olduğuna dikkati çeken Bakan Müezzinoğlu, "Önemli olan bunları birlikte iyi niyet ve samimiyetle, ülke yararına, hizmet yararına, hizmet dengelerini koruyarak sürdürebilmek" dedi. 


Hiçbir hastayı mağdur edecek bir karar almayacaklarını da aktaran Müezzinoğlu, her gün daha iyinin, daha gelişmişin peşinde koştuklarını söyleyerek, "Bugün olduğumuz noktayı yeterli bulmuyoruz. Hastalarımız ve insanımız için öncelik, daha sağlıklı yaşam. Sonrasında, yaşamını sağlıklı sürdürebilmesinde sorun çıktığında da, daha güçlü bir hizmet alanı. Bunları da daha iyi noktaya taşıyacağız" şeklinde sözlerini sürdürdü.


70 ülkeden, 30 binin üzerinde ziyaretçi beklenen fuara, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, KKTC'nin İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, İtalya'nın  Ankara  Büyükelçisi Gianpaolo Scarante de katıldı.



AA


Geri Dön