07 / 05 / 2024

Bakan Nebati duyurdu: Deprem bölgesindeki vatandaşlara önemli haber!

Bakan Nebati duyurdu: Deprem bölgesindeki vatandaşlara önemli haber!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin ardından Şanlıurfa’ya giderek incelemelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati deprem bölgesindeki vatandaşlara iyi haberler verdi.



İLK TAZMİNAT ÖDEMESİ 24 SAAT GEÇMEDEN YAPILDI

Öte yandan deprem olur olmaz, Ankara’daki Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) Olağanüstü Yönetim Merkezi’nin hemen devreye girerek, ihbarları almaya başladığını belirten Nebati, “Böylece depremin üzerinden 24 saat geçmeden ilk tazminat ödemesi yapılmıştır" diye konuştu.

Bakan Nebati duyurdu: Deprem bölgesindeki vatandaşlara önemli haber!

Nebati ayrıca, depremden etkilenen bölgelerde 31 Temmuz 2023’e kadar mücbir sebep hali ilan ettiklerini belirterek; mükelleflerin 6 Şubat 2023 ila 31 Temmuz 2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri deprem tarihi itibarıyla ertelediklerini hatırlattı.

Buna göre, mücbir sebep süresince, verilmesi gereken vergi beyanname ve bildirim verme sürelerini 15 Ağustos 2023 günü sonuna kadar uzattıklarını bildiren Nebati, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenme sürelerini ise 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ötelediklerini kaydetti.

DESTEKLER ARTACAK, KREDİLERDE İLAVE KOLAYLIKLAR GETİRİLECEK

Nebati, uygulaması süren 7256 ve 7326 sayılı Yapılandırma Kanunları kapsamında Mart, Mayıs ve Temmuz 2023 aylarında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme sürelerinin ise Ağustos, Ekim ve Aralık 2023 tarihlerine uzatılması hususunda gerekli hazırlıkları yapmakta olduklarını bildirdi.

Diğer yandan, tüm bunların yanı sıra; vatandaşların AFAD’ın başlattığı yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapacağı ayni ve nakdî bağışların tamamının vergiden indirilmesini sağladıklarını dile getiren Nebati, “Bunların haricinde bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yönelik desteklerimizi artıracak ve kredilerde ilave kolaylıklar getireceğiz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön