28 / 04 / 2024

Bakanlık bu duyuruyu deprem bölgesindeki vatandaşlar için yaptı! Muaf tutulacaklar!

Bakanlık bu duyuruyu deprem bölgesindeki vatandaşlar için yaptı! Muaf tutulacaklar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafında yapılan duyuruda, afet bölgesindeki vatandaşların SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarında muayene katılım payından muaf tutulacağını duyurdu.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, depremler sebebiyle Adana, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da yaşayan yurttaşların, sağlık hizmeti alımlarındaki olacak mağduriyetlere mani olmak için  bazı önlemler alındığını ifade etti.

Bu bağlamda afet bölgesinde ikameti bulunan sosyal güvenlik kapsamındaki vatandaşlar, sağlık raporu karşılığında alınacak ilaç ve devamlı kullanılan tıbbi malzemelerini bir defaya mahsus olmak kaydıyla Sağlık Uygulama Tebliği kuralı bağlamında reçetesiz elde edilebilecek.

Bakanlık bu duyuruyu deprem bölgesindeki vatandaşlar için yaptı! Muaf tutulacaklar!

Ayrıca, afet bölgesinde olan yurttaşlar, SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarına yaptıkları başvurularında muayene katılım payından muaf olacak.

Sosyal güvenlik kapsamındaki şahıslar, kurum ile sözleşmeli eczanelerden alacakları ilaçlar ve tıbbi malzemeler için ilaç, reçete ve tıbbi malzeme katılım payı da alınmayacak.

Deprem evvelinden kalan ve henüz tahsil edilmemiş muayene katılım paylarının, daha sonra tahsil edilmek üzere erteleneceğinin de söylendiği açıklamada, şunlar kaydedildi:


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön