11 / 05 / 2024

Bakanlık bu duyuruyu deprem bölgesindeki vatandaşlar için yaptı! Muaf tutulacaklar!

Bakanlık bu duyuruyu deprem bölgesindeki vatandaşlar için yaptı! Muaf tutulacaklar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafında yapılan duyuruda, afet bölgesindeki vatandaşların SGK ile sözleşmeli sağlık kurumlarında muayene katılım payından muaf tutulacağını duyurdu.



"5 Şubat 2023 tarihine kadar afet bölgesinde ikameti bulunan vatandaşların kurumla sözleşmeli eczane ve merkezlerden elde edilmiş ilaçları veya tıbbi malzemelerinin bitiş tarihlerinin 6 Şubat 2023 tarihi olacak halde düzenlenerek yurttaşların ilaç ve tıbbi malzeme temin etmelerinin sağlanması, afet bölgesinde bulunan Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularında zorunlu 'IP' uygulamasının kaldırılması, afet sahasında icraat yapan tüm sağlık hizmeti sunucularının Ocak-Şubat 2023 dönemlerine ait fatura ve reçete teslim zamanı ile son günü 31 Mart 2023 tarihinden evveli olan itirazlar ile itiraz değerlendirme birimine ait zamanların 31 Mart 2023 tarihi mesai saati sonuna kadar uzatılması konularına ait gerekli düzenlemeler yapılmış olup işlemler bu kapsamda devam ettirilecektir."

Bakanlık bu duyuruyu deprem bölgesindeki vatandaşlar için yaptı! Muaf tutulacaklar!

Muayene katılım payı, bir hastanın yapmak istediği bir muayene için ödemesi gereken bir ücret olarak tanımlanabilir. Muayene katılım payı, hastanın sağlık sigortası durumuna ve muayene tipine göre değişebilir. Genellikle, bir hastanın sağlık sigortası bulunması durumunda muayene katılım payı ödemesi gerekmese de, sigorta dışı bazı muayene ve tedaviler için hastanın kendisi tarafından ödenmesi gereken bir ücret bulunabilir.

SGK, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye'de yer alan ve hükümlülerin sosyal güvenlik haklarının yönetimini üstlenen bir kurumdur. SGK, hastalık, iş kazası, hamilelik ve doğum, yaşlılık, ölüm vb. durumlar için hükümlülerin ve ailelerinin sağlık, sosyal yardım, aylık, ölüm ve yokluk gibi haklarını yürütür ve korur. SGK'ya bağlı olarak hizmet vermekte olan kurumlar arasında, Genel Sağlık Sigortası, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur bulunmaktadır.

Deprem yardımları ücretsiz taşınacak! Taksicilerden emsal kampanya

Operatörler cevap verdi! İletişim neden kesildi?

Gardaş'tan deprem bölgesine büyük destek! SOCAR fon oluşturdu

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön