14 / 05 / 2024

Bakan Nebati'den flaş çıkış! Doların alternatifini açıkladı

Bakan Nebati'den flaş çıkış! Doların alternatifini açıkladı

​​​​​​​Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati AK Partili vekillere TBMM'de gerçekleştirdiği sunumda dolarizasyonu önlemenin tek bir yolu olduğunu açıkladı. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ayrıntıları basına sızdı.



AK Partili milletvekillerine basına kapalı olarak TBMM'de sunum yapan Hazine ve maliye Bakanı Nureddin Nebati ile vekiller arasında konuşulanlar ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre toplantıda vekillere dolardan kurtulmanın tek yolunu açıklayan Hazine Bakanı Nebati, tasarruf sahiplerinin birikimleri faize yatırmamak için dolara ve altına yöneldiğini söyledi. Bloomberg HT'de yer alan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti milletvekillerine yaptığı sunumda dikkat çeken ifadeler kullandı. Enflasyon ve dolar kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine Bakanı Nebati, AK Partili vekillerin dolarizasyonun önüne geçilmesine  ilişkin sorusu üzerine, dövizden kurtulmanın tek yolunun dövizden gelir sağlanamayacağına dair inancın artırılması olduğunu söyledi. Bloomberg HT'nin haberine göre Bakan Nebati, “Dövizden kurtulmanın tek yolu vardır. Dövizden gelir elde etmenin artık gerçekleşmeyeceğine ilişkin inancın artması ve bunu yaparken de alternatif alanların oluşturulması" ifadesini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön