10 / 05 / 2024

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, özel sektöre yönelik asgari ücret desteğinin 2023 yılında arttırılacağını duyurdu.  Özel sektöre asgari ücret desteği 2023’te ne kadar artaracak? İşte ayrıntılar…



 Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

ÖZEL SEKTÖRÜN YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK TEDBİRLER ALINACAK

Bakan Varank, bu süreçte, işverenlerin yüklerini hafifletecek tedbirleri almayı sürdüreceklerine vurgu yaparak, "Bakınız bu sene özel sektöre 5,7 milyar liralık asgari ücret desteğinde bulunduk. 2023 senesinde ise bu destek 10 milyar lirayı geçecek. Bu da olaylara tek yönlü bakmadığımızın en güzel göstergesi." Şeklinde konuştu.

OSB'LERDEKİ DOLULUK YÜZDE 90’A ULAŞTI

Organize sanayi bölgelerine (OSB) ilişkin son rakamlar konusunda da bilgi veren Varank, 2002 yılında 192 OSB bulunurken, son 20 yıl içinde 156 yeni OSB kurulduğunu ve  toplam sayıyı 348'e çıkardıklarını bildirdi.  Bu yıl ise tam 16 yeni OSB kurulduğuna işaret eden Bakan Varank, OSB Kanunu çıktığından bu yana, en fazla OSB’nin bu yıl kurulduğuna ve bunun bir rekor olduğuna vurgu yaptı.   Bakan Mustafa Varank, Yatırım Programı'nda yer alan OSB projelerine, bu yıl 2 milyar liraya yaklaşan  harcama yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bunları bilen EYT’li oluyor!  Yasada dikkat edilmesi gerekenler neler?

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!

ABD'de dayanıklı mal siparişlerinde keskin gerileme!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön