21 / 05 / 2024

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Asgari ücretli vatandaşlar, asgari ücretten gelecek iyi haberleri beklerken, Bakan Bilgin'den itiraf geldi. Bakan Bilgin zam müjdesini verdi! Peki, bu Ocak 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...



Bilgin, geçtiğimiz dönem asgari ücrette yapılan zammın tarihin en yüksek oranı olduğuna dikkat çekti. 2022 Temmuzunda da zam yapıldığını belirten bakan, "Aralık ayı geliyor, aralıkta da yapacağız. Biz, çalışanlarımızı, emekçilerimizi enflasyonun tahribatından kurtaracağız. İnsanlarımızı rahatlatmamız lazım." ifadelerini kullanarak bekleyenleri sevindirdi.

Geçtiğimiz yıllarda asgari ücrete senede bir kez zam yapılıyordu ancak artan enflasyon oranları ile beraber bu sene asgari ücrete temmuz ayında ikinci bir zam yapıldı.

 Bakan Vedat Bilgin den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

2022 Ocak'ta asgari ücrete yüzde 50, Temmuz 2022'de yüzde 30 zam uygulandı. Ocak’da asgari ücret 4 bin 253 TL'ye yükselirken Temmuz zammı ile beraber 5 bin 500 TL oldu.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, gelecek Aralık ayında dört önemli toplantı yapacak. Toplantıların ardından belirlenen zam oranını ise tüm Türkiye'ye duyurulacak.

Her sene olduğu gibi bu sene de zam oranı ile alakalı tahminler bulunuyor. Tahmini zam rakamları ise, hükümetin Orta Vadeli Program hedeflerinden geldiğininin altı çizildi. Peki, bu Ocak 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön