22 / 05 / 2024

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Bakan Vedat Bilgin'den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

Asgari ücretli vatandaşlar, asgari ücretten gelecek iyi haberleri beklerken, Bakan Bilgin'den itiraf geldi. Bakan Bilgin zam müjdesini verdi! Peki, bu Ocak 2023'te asgari ücret ne kadar olacak? 1 Ocak 2023 asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...



Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla alakalı dikkat çeken açıklamalar yaptı. Asgari ücreti bir önceki yıla oranla yüzde 80 arttırdıklarına vurgu yapan Bilgin, " Türkiye'nin emekçileri, çalışanları, işçileri sıkıntı etmesinler. Türk devleti sosyal bir devlettir ve bunun sorumluluğunu yerine getirecektir" şeklinde konuştu. Sonrasında bakan Bilgin, Aralık ayında güzel haberler vereceklerini duyurdu.

 Bakan Vedat Bilgin den asgari ücret itirafı! Asgari ücrete zam müjdesi!  İşte 1 Ocak 2023 Asgari ücret...

CUMHURBAŞKANI AÇIKLADI

Mevcut asgari ücret brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak ödeniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve memur zammı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını çoğaltmaya, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayış ile ele alarak pek çok tedbiri hayata geçireceğiz” dedi.

EN AZ 7 BİN 500 TL 

Orta Vadeli Program hedefi dikkate alındığında ortalama bir zam oranı gören asgari ücretin ocak ayı itibariyle ulaşması beklenen net tutarı ise, en az 7 bin 500 TL. Analistler bu rakam üzerinde yoğunlaştı.

Çalışmayan ev hanımlarına 20 bin TL! Hemen başvuru yapana anında kapıyor!
Emekli promosyonu alamayanlara müjde! İş bankası şimdi açıkladı! Başvuran herkese anında alıyor!
Altın 24 saat sonra bu kadar olacak! Analistler teker teker açıkladı! Hemen bakın, sonra pişman olmayın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön