18 / 05 / 2024

Bakan Yanık duyurdu! Aile destek ödemelerinde ara ödeme yapılacak! Hemen hesaplarınıza bakın!

Bakan Yanık duyurdu! Aile destek ödemelerinde ara ödeme yapılacak! Hemen hesaplarınıza bakın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya, katıldığı bir programda aile destek ödemelerine dair bilgiler verdi. İşte o bilgiler!



Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, CNN Türk'te katıldığı bir programda, aile destek ödemelerine dair 2023 Ocak ayından önce hediye olacak bir ödeme yapılabileceğini, öğrencilerin beslenmesiyle ilgili de bir çalışma yürüttüklerini de açıkladı.

Bakan Derya Yanık'ın konuşmasından öne çıkanlar konular şu şekilde;

AİLE DESTEĞİNDE EK ÖDEME SÜRPRİZİ!

Sosyal yardımlarımız iki temel mevzuata dayanmaktadır diyen Bakan Yanık, Sosyal Hizmet Kanununda çocukların desteklenmesini kapsar. Baz aldığımız taban asgari ücrettir. 3294 sayılı kanuna göre çerçevemiz bu şekildedir. Bizim herhangi bir şekilde kriterlere uymayan kişilere sosyal yardım yapmamız mümkün gözükmüyor.

Aile destek programından 2,3 milyon kişi faydalanıyor.  Sosyal yardımlarımızın tamamı çok açık ve şeffaf. Başvuruların yüzde 50'si e-devletten sistemi üzerinden yapıldı. Başvuruların hepsi e-Devlet'ten yapılabilir. Aile destek ödemelerinde ocak ayından önce bir hediye de yapabiliriz. Öğrencilerin beslenmesiyle ilgili bir çalışma yürütüyoruz.

SYDV'LERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME ÇALIŞMASI!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza (SYDV) özel bir yasaya bağlıdır. Yeni bir düzenleme için çalışmamız var. Takdir tabii ilk önce Meclis'imizin.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI NE ZAMAN?

Atama işlemini biz yapıyoruz ancak hangi kuruma, ne kadar yapılacak bizim bilgimiz dahilinde değil. Biz engelli vatandaşlarımızın bir bakıma lobi faaliyetlerini yürütmekteyiz.  Şartların iyileştirilmesi adına elimizden geleni yapmaktayız. Engelli arkadaşlarımızın arasında çok iyi eğitimli, inanılmaz birikimli, çalıştıkları kurumlara çok büyük katkısı olabilecek arkadaşlarımız bulunmaktadır. Kurumların kendi kotaları çerçevesinde engelli istihdamı için talepte bulunması lazım. Belli bir sayı ulaşılırsa biz atama işlemleri için çalışmalar yürütüyoruz.

Talepler ÖSYM tarafından toplanır ve yaparlar. Bu tamamen yasal alt yapıyla alakalı. Her kurumun belli sayıda engelli çalıştırma hükümlülüğü var. Personel ihtiyacı ve talebi ile ilgilidir. Engelli vatandaşlarımız emin olsunlar. Biz onlar kadar süreci takip ediyoruz. Bizim Bakanlığımızda kotayı bir hayli yükselttik. Yüzde 3'tür bizde yüzde 6.

Yılın en büyük ayçiçeği yağı kampanyası! O markette ayçiçeği en dibi gördü! Sakın kaçırmayın!

Araç sahiplerine duyurulur! Yargıtay’dan karar çıktı! Faiziyle geri verilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön