21 / 07 / 2024

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

Bakanlık dur dedi! Beton ve çimentoya gelen zam askıya alındı!

İnşaat sektörünün en önemli alt kolu olan çimento ve beton fiyatlarında görülmemiş rekor seviyeler görülüyor. Dün beton ve çimentoya yüzde 20 zam geldiğinin bilgisi paylaşılırken, Ticaret Bakanlığı'nın incelemeleri sonucunda yapılan zam askıya alındı. İşte detaylar...




KONUT FİYATLARI NE OLACAK?

Binlerce müteahhit gelen zamlardan sonra ev teslimatlarında gecikmeler yaşadığını dile getirdi. İnşaat sektörü inşaat maliyetlerindaki artışın devam etmesi halinde vatandaşların konut ihtiyaçlarını gidermekte zorluk çekeceğe benziyor. Zamlar karşısında konut fiyatları yükselirken, inşaatçılar da ev maliyetinin artmasından dolayı zamanında ve hızlı bir teslimat gerçekleştirmekte zorlukların yaşanması bekleniyor. Fiyatların çok yükselmesi önümüzdeki dönemde konut satışlarını aşağı yönde baskılamaya devam edebilir. Artık birinci el konut satın almak ulaşılabilir olma seviyesinin üzerinde yer alıyor.

Beton ve çimento fiyatları rekor kırdı, demir fiyatları geriledi!

Çimentoculara yüksek zamların hesabı sorulacak!

Beton ve çimentoya bugün itibariyle yüzde 20 zam geldi! Fiyatlar tavan yaptı...

Çimento ve beton tarihi rekorunu kırdı! Müteahhitler şaşkın! İşte Mart 2022 fiyat listesi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön