03 / 05 / 2024

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları için harekete geçti. Bakanlık ile THY arasında imzalanacak protokol ile ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim yapılacak.



Bakanlık harekete geçti! Şehit ve gazi yakınlarına indirim geliyor!

İÇ HATLARDA YÜZDE 20 İNDİRİM

Protokolde öngörülen indirim uygulaması, veri paylaşımına ilişkin teknik düzenlemelerin yapılmasının ardından yürürlüğe girecek.

Protokolde, halen uçak biletlerinde iç hatlarda yüzde 20 ve Türkiye çıkışlı dış hatlarda yüzde 25 oranında indirimden yararlanan engelli kimlik kartı sahiplerine kolaylık sağlayacak düzenleme de yer alacak.

Mevcut uygulamada indirimli uçak bileti almak isteyen engellilerin bu haktan yararlanabilmek için seyahat acentesine gitmesi gerekiyor. Protokolle, engellilerin indirimli uçak biletlerini elektronik ortamda alabilmelerine imkan sağlanacak. Türkiye'de engelli kimlik kartı sahibi toplam 1 milyon 245 bin 275 kişi bulunuyor.

Ücretsiz seyahat kartı sahipleri, halihazırda demir yolları ve deniz yollarının şehir içi ve şehirler arası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehir içi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanıyor.

TOKİ İlk Evim Arsa İlk İş Yerim projesinde 15 doğru 15 yanlış!

Beko robot süpürgede 800 TL indirim fırsatı! İşte 13 Ekim 2022 fiyat listesi…

ING’den müjde! 1 Kasım’a kadar başvurana 300 TL kazanma fırsatı!

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön