01 / 05 / 2024

Balıkesir'deki köprülü kavşak projelerinin temeli atıldı!

Balıkesir'deki köprülü kavşak projelerinin temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in yıllardır hasreti ve özlemini duyduğu köprülü kavşakların temellerini attıklarını, en kısa sürede tamamlayıp vatandaşları trafik stresinden kurtaracaklarını açıkladı.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki trafik sıkıntısını çözecek köprülü kavşak projelerinin temelini attı. Emniyet kavşağında düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'in yıllardır hasreti ve özlemini duyduğu köprülü kavşakların temellerini attıklarını, en kısa sürede tamamlayıp vatandaşları trafik stresinden kurtaracaklarını açıkladı. Dursunbey'de arıtma tesisi açtıklarını, kanalizasyon ve içme suyu ihalesi yaptıklarını, Marmara adasında yolcu salonu temeli attıklarını, Saraylar'da arıtma tesisini hizmete soktuklarını belirten Başkan Uğur, yatırımların hız kesmeden il genelinde sürdüğünü vurguladı. "Ayvalık'ta Cunda adasının köprüsüyle ilgileniyoruz. Sarımsaklı'da sahili temizlemeye çalışıyoruz, oradan Erdek'te aynı şekilde sahili temizleyelim, insanlarımız istifade etsinler diye çalışmalar yapıyoruz" diyen Uğur, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçe belediye başkanlarıyla uyum içinde çalıştığını bildirdi.


Yatırımlar sürüyor

Büyükşehir Belediyesi, kentin çehresini değiştirecek yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu çerçevede yeni yatırımlara start verdi. Bunlardan birisi de Çocuk Köyü. Çocukların yanı sıra yetişkinlerin de istifade edebileceği Çocuk Köyü'nün temeli törenle atıldı. Başkan Uğur, 5 bin 880 metrekare alan üzerinde 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir trambolin parkı yapılacağını, yüksekliği 17 metre olacak komplekste 2 yaş ve üzeri çocuklarla yetişkinlerin vakit geçirebileceklerini söyledi. Çocuk Köyü'nün temelini attıktan sonra Karesi ve Altıeylül'e bağlı kırsal mahallelere 130 çok amaçlı arazöz-su tankeri dağıtan Başkan Uğur, Balıkesir'e yeni kazandırılan eserlerden biri olan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nun tanıtımına da katıldı.


Balıkesir'de haşere ile mücadele

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi ve Altıeylül Belediyesi, ilaçlama sezonunun açılışını yaptı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Önceliğimiz sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak" dedi. Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şantiyeleri'nin açılış töreni, Başkan Uğur başkanlığında Atatürk Parkı'nda yapıldı. Açılış ve son teknoloji ilaçlama ekipmanlarının tanıtım toplantısına Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ile il ve ilçe başkanları da katıldı. Kaynak taramalarının yapıldığını kaydeden Başkan Uğur, "Amacımız bilgi ve teknoloji kullanarak insan ve çevre sağlığını korumak" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön