01 / 05 / 2024

Balıkesir'in trafik sorununu akademisyenler çözecek!

 Balıkesir'in trafik sorununu akademisyenler çözecek!

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile üniversitenin Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u makamında ziyaret etti.




Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu ile üniversitenin Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur'u makamında ziyaret etti. Daha önceden yapılan görüşmelerin resmi protokolü için bir araya gelen taraflar arasında Balıkesir'in kent içi trafik sirkülasyonunun düzenlenmesi ve ulaşım problemlerini çözmek için verilecek hizmet anlaşması imzalandı. 


Danışmanlık hizmeti 

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Türkiye'de ilk defa kendi üniversitelerinin bünyesinde "Ulaştırma Mühendisliği" bölümünü kurduklarını, bu bölüm başkanlığıyla büyük illere trafik ve ulaşım düzenleriyle ilgili Ar-Ge ve proje hizmeti sunduklarını bildirdi. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile imzalayacakları protokolün ilk olduğunu ifade eden Eruslu, kentin ulaşım sorunlarını çözmek için her türlü akademik çalışmayı yapacaklarını kaydetti. Kent içi ulaşımın düzenlenmesi için danışmanlık hizmeti alacaklarını söyleyen Başkan Uğur da, kent merkezinde raylı sistemden diğer ulaşım hizmetlerine kadar birçok çalışmanın gerçekleşeceğini söyled



Yeni Asır


Geri Dön