02 / 05 / 2024

Bankacılık hisseleri uçuyor. en çok hangi banka kazandırdı?

 Bankacılık hisseleri uçuyor. en çok hangi banka kazandırdı?

Borsadaki yükselişi 1 ay öncesine kadar kenardan izleyen bankacılık hisselerinde sert yükseliş sürüyor. Peki, bu yükseliş sürecek mi? Bankacılık hisseleri yatırımcısına kazandırmaya devam edecek mi? Hangi bankanın hissesi ne kadar kazandırdı? Bankacılık hisselerini kim alıyor?



Bu artışın sebeplerinden birinin, Türkiye'den çıkan yabancının seçim sonrası beklentilerine paralel olarak, ekonomi politikaları değişebilir beklentisiyle ucuz kalmış hisseleri yönelmesi olabileceği kaydedildi. Bankacılık hisselerinin geçmişte de yabancı yatırımcının gözdesi olduğu belirtilirken yurtdışı rakiplerine göre ucuz kaldıkları ve borsadaki rallinin de dışında kalmış olduklarına dikkat çekildi. Bütün bu sebeplerle banka hisselerindeki rallinin fitilinin yabancılar tarafından ateşlenmiş olabileceği ancak son bir aydaki bütün alımlarda yabancıların hakim olmadığı kaydedildi. Piyasa uzmanlarına göre, bankacılık hisselerinde yabancı işlemlerinin oldukça azaldığı ve yerlilerin ağırlık kazanmaya başladığına dikkat çekilirken, spot işlemlere Vadeli İşlemler Piyasası’nın önderlik ettiği belirtiliyor. Yani bankacılık hisselerindeki yükselişler ilk olarak kaldıraçlı işlemlerde oluyor ve buradaki hareket spot piyasayı da beraberinde yukarıya taşıyor.

Haberde ayrıca 4 Ekim 2021 haftasında 1.371 puan seviyesinden bir yükseliş trendi başlatan ve şu an 18 Temmuz 2022 haftasında başlayan daha agresif olan trendle yükselen BIST 100 Endeksinde 3.636 puan seviyesine dikkat edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Borsada rekorlar devam ediyor! Dolar bazında 17 yılın en güçlü rallisini gerçekleştirdi

İşte çok merak edilen o soru! Borsa'da çok kazananlar aslında kimler?

Yatırım Uzmanı Doğan'dan şok uyarı: Çok can yakabilir

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön