09 / 05 / 2024

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Bankalar da depremzedeler için seferber! Bankalar, depremzedelere yönelik hangi kararları aldı? Kredi borçları ne olacak

Kahramanmaraş depreminin ardından iş ve ekonomi dünyasının yanı sıra finans sektöründen de bölgeye destek ve yardım yağıyor. Türkiye Bankalar Birliği de yaptığı yazılı açıklama ile depremden etkilenen müşterilerine yönelik aldıkları kararları ve bölgeye sağlanan destekleri paylaştı.



İHTİYAÇ MALZEMELERİ DE GÖNDERİLDİ

Açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği’nin kamu otoriteleriyle de iş birliği içerisinde hareket ederek bölgede ihtiyaç duyulan malzemelerin tedariği konusunda çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Depremin meydana geldiği günden bu yana yardım malzemeleri yüklü 352 adet kamyon, kamyonet, panelvan araç, 48 adet karavan-konteyner bankalar tarafından bölgeye gönderildi.

MOBİL ŞUBELER GÖNDERİLDİ

Açıklamada, ayrıca bölgede faaliyet gösteren bankaların teknik ve idari yöneticilerinin de ilk günden itibaren ihtiyaçların giderilmesi ve finansal hizmetlerin kısa süre içerisinde yaygınlaştırılması için sahada yer aldığı belirtildi. Bankacılık işlemlerinin sürdürülmesi amacıyla bölgeye mobil şubeler gönderilirken, mevcut yerel şubelerin de operasyonel hale getirilmesi çalışmalar devam ediyor.

Diğer yandan; Türkiye Bankalar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bankalar nezdinde oluşturulan arama kurtarma ekiplerinin de bölgeye intikal ederek arama kurtarma çalışmalarına koordineli bir şekilde destek verdikleri bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön