27 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: 20 milyon konutun 6,5 milyonunun değişmesi gerekiyor!

 Erdoğan Bayraktar: 20 milyon konutun 6,5 milyonunun değişmesi gerekiyor!

Odalarda siyaset yapılmaması gerektiğine de vurgu yapan Erdoğan Bayraktar,"ABD'yi, Avrupa'yı mühendisler kalkındırdı. Harcı koyan mühendisler. O zaman biz de meslektaşlarımızı geliştirmeliyiz" şeklinde açıklama yaptı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gezi Parkı olayları ile ilgili, "Bu olay bir fındık kabuğunun içerisinde, bir fincan suda fırtına kopararak, ileriye giden bir ülkeyi geriye döndürme çabası. Artık öyle söyleyenler var ki 'Bunlar defolsun gitsin de bu ülke batsın' diyenler var. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Bu ülkede solcusu da sağcısı da hepsi bizim kardeşimizdir. Böyle demek zorundayız. Ötekileştirme bizim kitabımızda yazmaz, yazmamalı" şeklinde konuştu 



Bayraktar İstanbul Mühendisler Vakfı tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. 

İftar programına Bakan Bayraktar'ın yanı sıra. Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan, Mühendisler Vakfı Başkanı Yusuf Erkoç ve çok sayıda davetli katıldı. Erdoğan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 


"HEPSİ BİZİM KARDEŞİMİZDİR" 


Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın çok çalkantılı olduğunu, ancak son 10 yılda çok büyük gelişme kat edildiğini belirten Bakan Bayraktar sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Avrupa'nın pek çok ülkesinde ekonomi çok kötü durumda.Yunanistan adalarını satmaya çalışıyor. Oysa Türkiye gelişmesini sürdürüyor. Biz 10 yıldır iktidardayız. İktidar insanı bozar, kibirlendirir. Ama biz her zaman Allah kibri bizden uzak tutsun diyoruz. Bizim işimiz pazara kadar değil. Hedefimiz dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak. Bizim diktiğimiz fidanlar henüz tam manasıyla kök salmadı, meyve vermedi. Daha gidecek çok yolumuz var." 


Gezi Parkı olaylarına da değinen Bayraktar, "Bu olay bir fındık kabuğunun içerisinde, bir fincan suda fırtına kopararak, ileriye giden bir ülkeyi geriye döndürme gayretidir. 


Artık öyle söyleyenler var ki 'Bunlar defolsun gitsin de bu ülke batsın' diyenler var. Hepimiz bu geminin içerisindeyiz. Bu ülkede solcusu da sağcısı da hepsi bizim kardeşimizdir. Böyle demek zorundayız. 


Otekileştirme bizim kitabımızda yazmaz, yazmamalı" diye konuştu. 


"DENETİM KALİTESİ ARTSIN İSTİYORUZ" 


Türkiye'de 20 milyon konut stoğunun 6,5 milyonunun değişmesi gerektiğine işaret eden Bayraktar, kanundaki değişiklikle ruhsatların kolay alınıp, denetimlerin sıkı olacağını söyledi. Bayraktar, "Maliyetler düşsün, denetim kalitesi artsın istiyoruz" dedi. 


Danıştay 6. Dairesi'nin 'Uygulama projelerinin proje müelliflerince hazırlanarak doğrudan yapı denetim kuruluşuna teslim edilmesi ve ilgili idareler dışında başka bir kurum veya kuruluşun vize ve onayına tabi tutulmayacağına' ilişkin kararını hatırlatan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bu yönde genelgeler yayımlanarak açıklamalar yapıldığını belirtti. 


"HARÇ ÖDENMESİNİ İSTEMİYORUZ" 


Bayraktar mahkemelerce de TMMOB'ıın para' karşılığı onay yetkisi olmadığını leScilîendiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Odalara harç ödenmesini istemiyoruz. Kanunda odaların vize yapamayacağı yönünde karar var. Aidatını al, ödemeyeni odadan ihraç et ama vize verme" dedi. Erdoğan Bayraktar İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Yönetim Kurulunun, bir oda üyesi olarak kendisi hakkında açtığı soruşturmaya da değinerek, "Benim hakkımda soruşturma başlatmışlar. Bırakın benimle ne uğraşıyorsunuz? Bizim yaptığımız kötü bir şey yok" dedi. Odalarda siyaset yapılmaması gerektiğine de vurgu yapan Bayraktar,"ABD'yi, Avrupa'yı mühendisler kalkındırdı. Harcı koyan mühendisler. O zaman biz de meslektaşlarımızı geliştirmeliyiz" şeklinde konuştu. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön