17 / 05 / 2024

Bayram mesaisi hesaplama 2023! Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır?

Bayram mesaisi hesaplama 2023! Bayramda çalışan işçinin ücreti nasıl hesaplanır?

Bayramda çalışacak vatandaşlar ne kadar ücret alacaklarını merakla araştırmaktadır. İşte Bayram mesaisi hesaplama 2023!



Ramazan Bayramı tatilini yani 3 günlük tatili çalışarak geçirecek olan vatandaşlar, mesai ücretlerini sorguluyor. Sektörlerde yer alan ve en çok bayram mesaisini kullanan; üretim, inşaat, hizmet sektörleridir. Bu sektörler mutlaka bayram ya da resmi günlerde personel çalıştırıyorlar.

2023 BAYRAM MESAİ HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

Ramazan Bayramı arife gününden itibaren başlıyor ve bayram 3,5 gün olarak hesaplanıyor. Ramazan Bayramı bu sene 20 Nisan Perşembe Arife Günü'nden sonra 21-22-23 Nisan günlerinde tüm Müslüman alemi tarafından idrak edilecek.

30 gün çalışan bir kişi Nisan ayı ücretini 30 gün yerine 33,5 gün üstünden alması gerekmektedir. İşverenin işçiye vereceği ücret, miktar da günlük olarak yüzde 100 artırmış olması gerekmektedir.

Bayram mesaisi hesaplaması ise şu şekilde yapılabilir;

  • Net maaş &pide;30 x 2 yani, bayram mesaisi hesaplamak için önce net maaş 30 ile bölünür. Sonrada 2 ile çarpılır.

ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞAN NE KADAR MESAİ ÜCRETİ ALIR?

Asgari ücretle çalışan bir kişi bayramda bir günde brüt 333.6 TL mesai ücreti alacaktır.

Asgari ücret ile çalışmakta olan işçi bayramda bir günde brüt 333.6 TL mesai ücreti olmaktadır. Bayram boyunca da 3,5 gün çalışan asgari ücretli işçiye brüt 1.168 TL ödemesi yapılır. Bu tutardan yüzde 15 oranında sigorta pirimi işçi payı ile yüzde 15'ten başlayan gelir vergisi kesilir.

İşçinin içinde bulunduğu vergi dilimine de bakıldığı zaman vergi oranında artış yaşanabilir. İşçinin yüzde 15 vergi oranına bağlı olduğu varsayımı ile bayram boyunca çalışan asgari ücretli işçiye yapılan net ödeme 846 TL’dir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön