18 / 05 / 2024

Bayram öncesi yola çıkacaklar dikkat! 60 bin liralık masrafı karşınızda görebilirsiniz

Bayram öncesi yola çıkacaklar dikkat! 60 bin liralık masrafı karşınızda görebilirsiniz

Kurban Bayramı'nın 9 güne çıkmasının ardından arabayla yol yapacak olan vatandaşlara kritik uyarılar peş peşe yapıldı. Oto tamircileri sürücüleri yaşayacağı tehlikeye karşı uyardı. Uyarıları dinlemeyenler 60 bin liralık masrafla karşı kaşıya kalabilir...



 ARABA İÇİN HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR

Bayram öncesi araç bakımlarının işinin ehli ustalara yaptırmaları gerektiğine vurgu yapan İnan, "Bayram öncesi yola çıkacak araçların, lastiklere, yağ ve su seviyesine, arabanın aydınlatması ve sileceklerine dikkat edilmesi gerekiyor." dedi. Araç bakımlarının neden yapılması gerektiğini tek tek anlatan İnan, "Vatandaşlarımızı araçlarını yetkili servislere ve işinin ehli ustalara götürmesini tavsiye ediyoruz. Araç bakımı dediğimiz zaman ilk olarak motor ve yürüyen aksamların bakımları yapılmalı. Motor bakımı için ustalarımız arabanın çipine erişerek motor açılmadan herhangi bir sorun olmadığını görebiliyor. Arabanını beynine bağlanılarak supap, süspansiyon ve piston gibi parçaların kontrolü sağlanıyor. Bunun yanında eğer gerekiyorsa filtre değişiklikleri, rot balans ayarı ve bir araba için hayati önem arz eden fren sistemlerine bakılıyor." ifadelerini kullandı. 

LASTİKLERDE KURALA UYMAYANA CEZA VAR

Bayram öncesi bakımlarda lastiklerin kontrol edilmesinin dikkat çeken İnan, "Araçlarda kış lastiği uygulaması var ama yaz lastiği uygulaması gerçekleştirilmiyor. Kış lastiği uygulamasında araç sahiplerine kesilen cezalar vatandaşları bu konuda teşvik ediyor. Fakat yaz lastiği kontrolü gibi bir uygulama yok. Vatandaşların güvenli bir sürüş gerektirmeleri için 4 mevsim lastikleri tercih ediliyor. Burada dikta edilmesi gereken konular ise lastiğin 5 yıllık süreden daha kısa süre önce üretilmesidir. Çünkü lastikler hiç kullanılmasa bile yerinde durduğu zamanda deforme olabiliyor. Buda yol tutuşunu engelliyor. Bunun yanında lastiklerin diş derinliklerinin 3 mm’nin altında olmaması gerekiyor. Çünkü 3 mm’den daha az diş derinliğine sahip olan lastikler, yol tutuşu sağlama konusunda yeterince başarılı olamıyor. Ayrıca lastikler polisler tarafından kontrol edilirse 3 mm’den az diş derinliği olduğu için idari para cezasıyla da karşılaşılabiliyor." diye konuştu. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön